Nechifor: Principalele destinaţii externe pentru Aeroportul Suceava sunt Marea Britanie, Spania, Italia şi Germania


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat după redeschiderea Aeroportului Suceava că CJ Suceava va avea o strategie de marketing pentru atragerea de operatori privaţi pe aeroportul sucevean.

aeroport pimen nechifor miron mariuta (57)

Nechifor a explicat că, din păcate, aeroportul sucevean nu are un istoric foarte bun înainte de modernizare întrucât condiţiile pe care le oferea nu erau dintre cele mai bune.

El a spus însă că prin proiectul de modernizare a pistei, s-a prevăzut ca aceasta să permită operarea curselor de mediu curier, avionul de referinţă fiind Boeing 767.

În urma executării lucrărilor şi după analizeze de laborator efectuate s-a constatat că pista care a fost construită permite ca şi avioane mai mari să poată opera pe aeroportul sucevean.

El a mai spus că pentru viitoarele contracte se are în vedere însă avionul de referinţă, dar că există posibilitatea şi pentru avioane mai mari să opereze pe acest aeroport.

Nechifor a mai declarat că vor fi încheiate contracte cu firme low-cost sau cu alţi operatori aerieni doar după adoptarea tarifelor aeroportuare, ceea ce se va face în şedinţa CJ Suceava din 9 noiembrie.

El a adăugat că noile tarife vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 şi că este cel mai sigur că operatorii aerieni vor opera de pe aeroportul sucevean din primăvara anului viitor.

Nechifor a spus că înţelege graba unora pentru realizarea de curse externe de pe aeroport, dar că este mai bine ca toate lucrurile să fie făcute într-o logică ce să asigure o creştere corectă şi sănătoasă a acestui aeroport.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, se are în vedere încheierea de contracte pentru destinaţii solicitate de români, dar şi pentru destinaţii emitente de turişti.

Astfel, pentru autorităţile sucevene, Marea Britanie este o ţintă, dar la fel sunt vizate şi Spania, Italia sau Germania.

„Cer răbdare şi încredere”, a spus Nechifor care a arătat că  viaţa unui aeroport înseamnă în primul rând siguranţă şi securitate, dar şi poziţionarea într-o piaţă concurenţială unde principalul concurent este Iaşi.

Totodată, Nechifor a mai declarat că la aeroportul sucevean se va începe din primăvară şi amenajarea noului terminal de pasageri pentru trafic internaţional, dar şi pentru traficul cargo.

avion


Intră acum și în grupul de