Prefectul Constantin Harasim anunţă că va monitoriza modul în care funcţionarii Prefecturii se implică în politică după ce Angela Zarojanu a spus că e membru PNL


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a dispus, luni, ca angajaţii Prefecturii care sunt membri de partid să se abţină de la exprimarea convingerilor politice.

harasim

Situaţia a fost generată de declaraţiile noului angajat al serviciului de achiziţii şi arhivă din Prefectura Suceava, Angela Zarojanu, care a declarat în presa locală că este membru al PNL.

Zarojanu, fost viceprimar PNL, fost subprefect al judeţului, a fost transferată, recent, de la APIA Suceava la Prefectura Suceava, şi după ce a preluat noua funcţie a declarat că este membru PNL

Într-un comunicat de presă, Prefectura Suceava arată că în urma unor declaraţii apărute în presa locală referioare la apartenenţa politică a funcţionarilor publici, prefectul judeţului Suceava,  Constantin Harasim a informat, luni, toţi salariaţii instituţiei cu privire la îndatoririle pe care le au atât pe linia activităţii publice, cât şi pe linia activităţii politice.

Angela Zarojanu

Conform prevederilor art.44 alin (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici – republicată și reactualizată, “funcționarii publici au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor și preferințelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice”.

„Instituţia Prefectului, prin întreg personalul, va urmări respectarea acestei prevederi legale”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de