Sechestru pe bunurile unui administrator de firmă din Maramureș trimis în judecată pentru tăieri ilegale de copaci din cadrul Ocolului Silvic Cârlibaba


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș, administrator al unei firme, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de „participație improprie la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”. Totodată, a fost instituit sechestru pe bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului.

copaci taiati (6)

Administratorul de firmă, inculpatul Gheorghe Horj, este acuzat că în perioada aprilie-iunie 2012 a determinat, înlesnit și ajutat lucrătorii forestieri angajați ai firmei sale să taie fără drept, din pădurea statului și a Primăriei Vatra-Dornei.

Procurorii suceveni au explicat că este vorba despre tăierea unui număr de 354 arbori, în valoare totală de 123.266,4 lei, din cantonul silvic „Măgura Mare”, din cadrul O.S. Cârlibaba.

„Valoarea prejudiciului creat depășește de peste 50 de ori valoarea unui metru cub de lemn pe picior”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit sursei citate, în același dosar au mai fost trimise în judecată două persoane, Victor Gavriluț Cormoș, în vârstă de 49 de ani, din comuna Cârlibaba, fost tehnician vânătoare în cadrul O.S. Cârlibaba, dar și Ovidiu Popescu, de 45 de ani, din comuna Ciocănești, fost pădurar al cantonului nr. 10 Măgura Mare în cadrul O.S. Cârlibaba.

Victor Gavriluț Cormoș este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Ovidiu Popescu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

„Având în vedere necesitatea de a evita înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor imobile care pot servi la garantarea reparării pagubei produse prin infracțiune și a executării cheltuielilor judiciare, în cauză s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii a sechestrului asupra bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatului Gheorghe Horj, până la concurența sumei de 123.266,4 lei, bunuri situate pe raza comunei Moisei, județul Maramureş”, se menționează în documentul citat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

 


Intră acum și în grupul de