Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile populaţiei a început în judeţul Suceava. Apel la proprietari să colaboreze cu veterinarii


Intră acum și în grupul de

Campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile populaţiei se desfăşoară, în perioada octombrie 2015-februarie 2016, în judeţul Suceava, iar autorităţile sanitare veterinare fac apel la proprietarii de câini şi pisici să colaboreze cu medicii veterinari pentru vaccinarea acestora.Leon Postolache (5)

Directorul DSVSA Suceava, Laurenţiu Leon Postolache, a declarat că, în perioada octombrie 2015-februarie 2016, se defăşoară campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile populaţiei judeţului Suceava, în campanie fiind incluşi doar câinii care au microcip şi carnet de sănătate.

“Facem un apel către proprietarii de câini din judeţ să colaboreze cu medicii veterinari în privinţa microcipării şi vaccinării câinilor, tocmai pentru a ţine sub control această boală”, a spus Postolache.

vaccin-caine

El a precizat că vaccinarea antirabică este efectuată de medicii veterinari de liberă practică împuternicici de la dispensarele sanitar-veterinare care au primit vaccinul, mulţi dintre ei începând deja procedura de vaccinare.

Postolache a spus că în cazul pisicilor, acestea sunt înregistrate în registrul de evidenţă al medicilor veterinari şi intră în campania de vaccinare antirabică.

“Faptic, pisicile se vaccinează mai greu, pentru că sunt greu de prins. Chiar dacă proprietarul are o pisică pe lângă casă, aceasta circulă liber şi este mai greu de prins”, a mai spus Postolache.


Intră acum și în grupul de