Fostul primar din Brodina, Vasile Melen, reclamat de Agenţia Naţională de Integritate la DNA pentru contracte de 2,6 milioane de euro

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul lui Vasile Viorel Melen, fost primar al comunei Brodina, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire de către acesta a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție, fiind sesizată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

Valoarea totală a contractelor semnate de Melen cu încălcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese este de 11.535.939,71 lei (aprox. 2.6 milioane Euro), sumă finanțată din bugetul de stat, bugetul local sau din fonduri europene nerambursabile.

agentia nationala de integritate

Astfel, potrivit ANI, Vasile Melen  semnat, în calitate de primar al comunei Brodina nouă contracte de lucrări și servicii, precum și trei acorduri-cadru de servicii, încheiate între primărie și S.C. FORESTBROD S.R.L., respectiv S.C. DARO FOREST S.R.L., precum și ordinele de plată prin care s-au efectuat plăți către aceste societăți comerciale.

Inspectorii de integritate arată că Melen a fost administrator și asociat al celor două societăți comerciale până în luna iunie 2012. De asemenea, soția acestuia a deținut calitățile de asociat și administrator al S.C. FORESTBROD S.R.L. până la data de 19 iunie 2012, precum și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în perioada 1 mai 2003 – 22 martie 2013.

De asemenea, acesta a semnat alte patru contracte de vânzare-cumpărare, încheiate de Primăria comunei Brodina cu soția și fiul său, precum și cu S.C. FORESTBROD S.R.L. Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrări menționate anterior, contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Astfel, Melen a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru soția și fiul său, respectiv pentru S.C. FORESTBROD S.R.L. și S.C. DARO FOREST S.R.L., societăți la care acesta a deținut funcția de administrator și calitatea de asociat, arată ANI.

Sursa citată precizează că Melen a încălcat legislaţia în vigoare, iar de asemenea, Agenția a identificat și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii asimilate faptelor de corupție, prevăzute de art. 12 din Legea 78/2000, și a infracțiunii de conflict de interese, incriminate de art. 301 Cod penal, motiv pentru care a fost sesizată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

loading...