Patriarhul Daniel va deveni „Cetăţean de Onoare” al judeţului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierii judeţeni suceveni urmează să voteze în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare” al judeţului Suceava Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În expunerea de motive, iniţiatorul,  vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Rădulescu, arată că proiectul de hotărâre va aduce „bucurie şi satisfacţie” tuturor creştinilor-ortodocşi din judeţul Suceava şi nu numai, având în vedere că vizează conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare” al judeţului Suceava, Patriarhului BOR.

patriarhul-daniel

În motivare este prezentată activitatea misionară a PF Daniel şi se subliniază că de când a fost ales Patriarh al BOR a iniţiat acţiuni menite să revigoreze viaţa bisericească în toată Patriarhia Română.

Proiectul de hotărâre este susţinut şi de un raport al Direcţiei de dezvoltare şi relaţii cu instituţiile publice din CJ Suceava în care se arată că implicarea activă a Preafericirii Sale în viaţa socială a credincioşilor din judeţul Suceava, de fiecare dată când a fost solicitat, onorează autorităţile sucevene să-i acorde PF Daniel, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava.

Preafericitul Părinte Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, primimd la botez numele de Dan-Ilie Ciobotea.

La 12 septembrie 2007, a fost ales Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, fiind întronizat la 30 septembrie 2007.


Intră acum și în grupul de