Nechifor vorbeşte despre înfiinţarea unei companii aeriene a regiunii Suceava-Botoşani:”Bucovina Airlines” cu zboruri spre destinaţiile dorite


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, miercuri seara, într-o întâlnire la care au participat oamenii de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani că pentru ca de pe Aeroportul Suceava să se zboare spre toate destinaţiile dorite de locuitorii acestei zone să fie înfiinţată o companie a acestei zone, Bucovina Airlines.

nechifor1

“Visul meu este să avem la Suceava şi Botoşani o companie a noastră, Bucovina Airlines”, a spus Nechifor care a adăugat că această companie ar urma să aibă zboruri spre destinaţiile dorite de locuitorii regiunii.

Nechifor a spus în cadrul întâlnirii că numai în judeţul Suceava sunt la ora actuală 14 avioane care ar putea efectua curse charter spre diverse destinaţii din ţară şi Europa şi le-a cerut oamenilor de afaceri să introducă Aeroportul Suceava în planurile lor de afaceri.

Totodată, Nechifor a spus că până la deschiderea unei companii aeriene regionale, principalul scop al autorităţilor din Suceava este recâştigarea pieţei acestui aeroport.

El a explicat că aeroportul are un istoric care nu e prea fericit pentru că din 2012 numărul pasagerilor a scăzut, în condiţiile în care din 2010 nu a mai operat Carpat Air, iar din 2012 nu a mai operat Blue Air.

Nechifor a spus că acum, aeroportul sucevean este cel mai modern din ţară după Otopeni şi că în discuţiile cu companiile aeriene care să opereze de pe Suceava va fi prezentată această latură importantă ce ţine de siguranţa şi securitatea zborului şi pasagerilor.

El a arătat însă că acum, după redeschiderea Aeroportului Suceava, urmează să-şi reia cursele Tarom, din 12 noiembrie şi că atât el cât şi reprezentanţii aeroportului sucevean sunt în discuţii cu companii aeriene de low-cost pentru ca acestea să opereze de pe Suceava.

aeroport aerogara

Preşedintele CJ Suceava le-a mai spus oamenilor de afaceri că este important ca după ce Tarom reia cursele de pe Aeroportul Suceava, trebuie ca aceste zboruri să fie profitabile pentru a fi dat un semnal că există cerere, deşi în perioada de iarnă numărul pasagerilor nu este la fel de mare ca în perioada de vară.

El a anunţat că CCI Botoşani i-a transmis deja o solicitare semnată de mai mulţi oameni de afaceri care doresc curse zilnice Tarom Suceava-Bucureşti.

Nechifor le-a transmis că aeroportul sucevean are ca principal obiectiv acum să recâştige piaţa pe care a avut-o.

“Avem de câştigat o piaţă, care e piaţa noastră”, a spus Nechifor.

El le-a mai spus oamenilor de afaceri că pentru segmentul de business şi de VIP vor fi servicii de calitate şi că vor putea apela la aceste servicii pentru că aeroportul nu va câştiga foarte mult din operarea curselor low-cost.

oameni1

La întâlnire, la care au participat zeci de oameni de afaceri din cele două judeţe, preşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, a subliniat că Aeroportul “Ştefan cel Mare” deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani în mod egal şi că acesta poate contribui mult la dezvoltarea regiunii.

El a subliniat că autorităţile din Botoşani şi Suceava stau la dispoziţia oamenilor de afaceri.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a spus că interesul comun al judeţelor Suceava şi Botoşani este ca aeroportul să se dezvolte şi că în funcţie de adresabilitate va fi viabil.

El consideră că aeroportul reprezintă un interes special pentru oamenii de afaceri.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a spus că acest aeroport contribuie la dezvoltarea judeţului Suceava şi că şi-ar dori ca preşedintele Consiliului Judeţean Suceava să asigure contracte cu firme pentru zboruri spre destinaţii din Europa.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a conchis că autorităţile publice şi oamenii de afaceri pot reuşi împreună.

“Aeroportul e al nostu, al celor care trăim în Suceava şi Botoşani”, a spus Nechifor.

nechifor3

El a anunţat că auditul Tarom s-a încheiat miercuri seara şi că urmează să se introducă destinaţia Suceava în sistemul de tiketing şi a explicat că Tarom reia cursele din12 noiembrie de pe aeroportul sucevean întrucât din acea dată intră în sistemul internaţional planurile de zbor ale aeroportului.

Aeroportul internaţional Suceava a fost redeschis, duminică, după ce a fost modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană.


Intră acum și în grupul de