„Doua festivaluri internationale in „Bucovina Mileniului III”


Intră acum și în grupul de

Salonul International de Arta Fotografica a ajuns la cea de-a V-a editie. Manifestarea este organizata in aceasta toamna la Suceava sub acelasi generic, „Bucovina Mileniul III”. Tot in cadrul manifestarii mai are loc si cea de-a III-a editie a Festivalului International de Diaporama Digitala, actiuni ce au atras in competitie un numar de 130 de fotografi, amatori si profesionisti, asa cum permite regulamentul, din 31de tari ale lumii. Presedintele Uniunii Artistilor Fotografi din Bucovina (UAFB), Mihai Petru Ungureanu, care este presedintele salonului si directorul festivalului a spus ca juriul acestei editii va trebui sa decida care din cele 750 de fotografii (imagini digitale pe tema libera si turism) vor merita premiile (3 medalii si 6 mentiuni puse la bataie de Federatia Internationala de Arta Fotografica – FIAP si 3 medalii oferite de Asociatia Artistilor Fotografi din Romania).

Juriul este alcatuit din Stefan Toth, directorul Clubului Fotografic „Nufarul” din Oradea, Radu Pantea, lector univ.dr. la Facultatea de Arte Vizuale Oradea, Ionel Corjan, conf.univ.dr., licentiat in Arte Vizuale, de la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, Iurie Foca, artist fotograf din Republica Moldova, Vasile Paladean, artist fotograf din Ucraina, Valentin Moscaliuc, artist fotograf si vicepresedinte al UAFB Suceava, Dori Maerean, artist fotograf si consilier principal din cadrul UAFB, precum si Suzana Cosovan, sefa sectiei de Arte Plastice a Complexului Muzeal Bucovina si graficianul Mihai Pinzaru PIM, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Deschiderea salonului -cu expozitia de rigoare, care va putea fi vizionata pana pe data de 11 noiembrie a.c., si festivitatea de premiere vor avea loc la Muzeul de Istorie, la data de 17 octombrie a.c., odata cu premierea castigatorilor celei de-a III-a editii a Festivalului International de Diaporama Digitala „Bucovina Mileniul III” si proiectia celor mai apreciate diaporame. Ambele manifestari competitionale, care se desfasoara sub inaltul patronaj al FIAP si AAF, sunt organizate sub egida Consiliului Judetean Suceava de catre Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Uniunea Artistilor Fotografi din Bucovina.


Intră acum și în grupul de