Beneficiarii celor 27 case construite de Asociatia „Habitat for humanity” au primit cheile


Intră acum și în grupul de

Un numar de 27 de familii din Radauti au un acoperis decent deasupra capului datorita Asociatiei „Habitat for humanity” precum si primariei Radauti, implicit primarului Mihai Frunza. La sfârsitul saptamânii care tocmai s-a încheiat a avut loc inaugurarea celor 27 de locuinte, construite în cinci zile de peste 600 de voluntari. În cartierul „Habitat” a fost mare agitatie. Alaturi de voluntari si beneficiari, la inaugurare au luat parte presedintele Consiliului Judetean, Gavril Mârza, subprefectul Alexandru Baisanu, senatorul Tiberiu Prodan, deputatul Aurel Olarean, precum si ÎPS Pimen, care a oficiat slujba de sfintire a caselor împreuna cu un sobor de 10 preoti ai bisericii ortodoxe si catolice. Evenimentul a debutat cu un spectacol sustinut de copii din Radauti.

„Habitat” este o lectie pentru cei mari dar si pentru cei mici, care au învatat ca prin munca si unitatea pot împlini vise. În cadrul spectacolului micutii au informat publicul, ca nu a fost o actiune usoara. Dupa slujba de sfintire oficiata de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor împreuna cu un sobor de preoti, pe scena au urcat familiile beneficiare, carora le-a fost înmânata cheia noilor locuinte precum si câte o Biblie, de catre primarul Mihai Frunza. Emotiile i-au coplesit, pe multi lacrimile i-au dat de gol. Cartierul Habitat din Radauti a fost ridicat cu sprijinul a zeci de sponsori locali dar si internationali si a sute de voluntari, care au venit la Radauti din tari membre ale Uniunii Europene.

Vremea a fost capricioasa saptamâna trecuta, iar cele doua zile de ploaie le-a pus bete în roate voluntarilor. „Din pricina ploilor o parte dintre finisajele interioare nu au fost realizate. Se vor ocupa de ele beneficiarii”, a precizat Mihai Frunza, primarul municipiului Radauti. Mai mult, pompierii Detasamentului Radauti au intervenit vineri, dimineata cu o autospeciala si doua motopompe pentru a evacua apa de pe suprafetele dintre casele aflate în constructie. Totusi casele ridicate aici nu sunt oferite cadou, ci beneficiarii lor, alesi în urma mai multor selectii, vor trebui ca pe parcursul a 20 de ani sa achite costul ridicarii cladirii si a produselor electrocasnice cu care au fost dotate, în rate de aproximativ 65 de euro pe luna, rate de aproape 3 ori mai mici decât chiria pentru o locuinta similara.


Intră acum și în grupul de