Cătălin Nechifor i-a cerut lui Vasile Ilie demisia din funcţia de consilier judeţean


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, i-a cerut public demisia consilierului liberal Vasile Ilie.

În şedinţa CJ de vineri, Nechifor a prezentat în format audio, jurământul depus de Vasile Ilie când a fost validat consilier judeţean prin care spune că va acţiona în interesul locuitorilor judeţului, după care a prezentat o declaraţie a acestuia dintr-o conferinţă de presă din 22 octombrie când spunea că Aeroportul Suceava nu are toate avizele pentru a funcţiona şi că nu are montat sistemul pentru aducerea aeronavelor la sol, ILS.

Catalin Nechifor

Preşedintele CJ Suceava a spus că nu şi-a dorit niciodată să ajungă la o astfel de atitudine, dar că s-a depăşit limita normalităţii şi l-a acuzat pe Vasile Ilie că prin declaraţiile făcute a indus în eroare opinia publică şi companiile aeriene cu care se află în negocieri reprezentanţii administraţiei judeţene şi i-a cerut demisia.

Nechifor a explicat că autorizaţia de funcţionare a Aeroportului Suceava a intrat în vigoare la ora 0:00, în data de 25 octombrie, ceea ce Vasile Ilie ştia că se va întâmpla şi că proiectul de modernizare a aeroportului prevederea „pregătirea terenului în vederea amplasării sistemului ILS” şi nu montarea acestui sistem.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că Romatsa a început deja montarea sistemului ILS pentru aducerea la sol a aeronavelor în condiţii de siguranţă, iar că aeroportul are alte trei sisteme de aducere a aeronavelor la sol, VOR, VFR şi GPS, iar pista este şi ea dotată cu un sistem de balezaj de tip K2.

Nechifor a mai spus că Vasile Ilie ştie foarte bine că procedura de zbor pentru Aeroportul Suceava va fi publicată în 12 noiembrie în sistemul internaţional AIP şi că din acel moment pot veni pe aeroport şi curse în regim regulat pe lângă cursele charter care deja vin pe aeroport.

În replică, liderul grupului PNL din CJ Vasile Ilie i-a spus lui Nechifor că prin această atitudine încearcă să se disculpe pentru neglijenţa în calitate de preşedinte de CJ privind implementarea proiectelor cu finanţare europeană pe care le are judeţul.

El a explicat că prin declaraţiile făcute a vrut să atragă atenţia asupra întârzierii finalizării acestui proiect şi că 25 octombrie este cel de-al cincilea termen care fusese avansat pentru redeschiderea aeroportului sucevean, dar şi că se impunea montarea mai rapidă a sistemului ILS pentru că piloţii tineri nu aterizează pe un aeroport dacă nu are acest sistem de aducere a aeronavelor la sol.

Preşedintele CJ Suceava i-a spus lui Vasile Ilie că prin declaraţiile făcute a minimalizat eforturile făcute pentru punerea în funcţiune a celui mai modern aeroport din ţară care respectă toate normele de siguranţă şi securitate impuse prin ultimul regulament al UE şi că pune în situaţie dificilă autorităţile sucevene în relaţia lor cu companiile aeriene care vor să opereze pe aeroportul sucevean.


Intră acum și în grupul de