Șoferi beți, identificați în trafic de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis dosare penale pe bandă rulantă șoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în weekend. Unii dintre ei, mai tupeiști, au provocat accidente rutiere și au dat bir cu fugiții, iar alții și-au văzut în continuare de drum, punând oamenii legii pe urmele lor.

accident alcooltest

Potrivit Poliției Județene, vineri seara, un tânăr de 22 de ani, din comuna Siminicea, în timp ce conducea mașina pe raza comunei Dumbrăveni a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns pe sensul opus, unde, a intrat în impact cu un stâlp de beton al rețelei electrice.

În urma accidentului, un tânăr de 19 ani, din Siminicea, care se afla în mașină, a fost rănit, el având nevoie de 3-4 zile de îngrijii medicale, iar șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. El a revenit la faţa locului după mai bine de două ore și a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, un bărbat de 40 de ani, din comuna Drăgoiești, conducea mașina pe raza localității, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând într-un şanţ.

El a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, dar a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și sâmbătă, 31 octombrie, polițiștii au identificat mai mulți șoferi beți. Recordul zilei este deținut de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava, care se deplasa în jurul orei 01.30 pe raza comunei Dărmăneşti. Polițiștii din localitate au efectuat un semnal regulamentar de oprire a șoferului, însă acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care a fost urmărit circa o sută de metri.

Testat cu aparatul etilotest, bărbatul a fost depistat cu o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit în gardul unui imobil din localitate.

De asemenea, un bărbat de 32 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost prins de oamenii legii cu o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a încercat să scape de polițiști, la vederea echipajului, prin schimbarea direcției de deplasare, însă a fost imediat oprit.

În toate cazurile, polițiștii suceveni au deschis dosare penale.


Intră acum și în grupul de