Comercianții care au chioșcuri în zona din față a Bazarului sunt obligați să le mute în termen de cinci zile


Intră acum și în grupul de

Comercianții care au chioșcuri în zona din față a Bazarului din lunca Sucevei trebuie să se conformeze unei noi dispoziții a municipalității, în caz contrar contractele le vor fi reziliate.

lungu in bazar

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că problema accesului mașinilor de intervenție în caz de incendiu în Bazar trebuie rezolvată urgent, iar în acest sens a dat o dispoziție de mutare a celor aproximativ 150 de chioșcuri din zona din faţă a complexului comercial, în spate.

„Am ajuns în ceasul al paisprezecelea și nu mai suport nici eu niciun fel de amânare. Începând de ieri am dat dispoziție foarte clară să facem loc mașinilor de intervenție ISU în Bazar, să mutăm cele proximativ 150 de chioșcuri”, a spus Lungu.

El a arătat că a discutat cu conducerea Bazarului pentru a da somații comercianților, în termen de cinci zile să găsească o altă locație pentru chioșcuri.

„Această locație nu poate să existe decât în spatele bazarului. Care vrea să mute bine, care nu îi reziliem contractul și mutăm cu forța pentru că nu mai putem tolera această stare”, a subliniat edilul Sucevei.

Totodată, Lungu a menționat că începând de luni au început controalele în barurile, cluburile și restaurantele din municipiu, iar în urma unei discuții cu şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a stablit să existe o colaborare între instituții pentru prevenirea tragediilor.

Lungu a explicat că vor fi verificate toate autorizațiile de funcționare și a susținut că există carențe în legislație la eliberarea actelor.

„La vremea autorizării de către Primărie ele au corespuns. Între timp au mai făcut modificări. Noi dăm aceste autorizații în baza avizului de la pompieri. Mulți dau declarații pe propria răspundere că au avizul de la pompieri și depun documentația pentru autorizare”, a mai declarat Lungu.

 


Intră acum și în grupul de