Nechifor: Dacă acum se fac verificări privind protecţia la incendiu, ar trebui să se stabilească dacă există plan de măsuri pentru evacuare şi în caz de cutremur


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat, marţi, că pe site-ul instituţiei pe care o conduce urmează să fie publicată o listă cu locaţii precum cluburi, discoteci sau săli de spectacole, cu precizarea autorizaţiilor pe care acestea le deţin pentru ca oamenii să fie informaţi unde merg.

„Să ştie omul dacă locul unde merge e sigur, autorizat sau nu”, a declarat Nechifor, într-o conferinţă de presă.

El a mai precizat că în câteva zile ar urma să fie postat pe site-ul CJ Suceava lista acestor locaţii şi că ia în calcul şi montarea unor atenţionări în faţa locaţiilor neautorizate.

catalin nechifor 2

Nechifor a spus că în calitate de tată se gândeşte la siguranţa copiilor şi că ştie că toţi părinţii vor să-şi ştie copiii în siguranţă.

Preşedintele CJ Suceava a apreciat că este bine că prefectul Constantin Harasim şi şeful ISU Suceava, generalul Ion Burlui, au anunţat verificări ample ale cluburilor şi sălilor de spectacol, dar s-a întrebat de ce nu s-a avut în vedere până acum prevenţia în aceste cazuri.

„Instituţiile trebuie să aibă în vedere în principal prevenţia nu numai controlul şi amenda”, a ţinut să sublinieze Nechifor.

El a arătat că dacă acum se fac verificări privind protecţia la incendiu ar trebui să se stabilească dacă există plan de măsuri pentru evacuare şi în caz de cutremur şi s-a întrebat dacă la Casa Culturii din Suceava, unde e o singură uşă de acces, ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur.

„Acolo încap opt sute-o mie de persoane. Dacă ai cutremur ce faci?”, a întrebat Nechifor.

El i-a solicitat prefectului să organizeze simulări la cutremur în Casa Culturii să se vadă dacă se poate evacua sala în timp rapid în caz de cutremur, dar şi să fie făcute aplicaţii de simulare de incendii în licee.

„Trebuie să facem prevenţie în principal. Viaţa arată că apar astfel de lucruri”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de