Reabilitarea pietonalului din zona Palatului Administrativ, lucrare finanţată de Guvern, transformată de Primărie în reabilitare drum

Primăria Suceava a montat, marţi, un panou de informare privind reabilitarea zonei din faţa Palatului Administrativ în care precizează că lucrarea are ca tip de proiect  „drum”.

panou

Faţă de panourile care se montează în cazul unor asemenea lucrări, lipseşte  titlul oficial al lucrării, aflat pe site-ul Ministerului Dezvoltării: „Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare pietonal, străzi şi iluminat”, dar prin proiect nu s-a mai reabilitat “pietonal” ci un “drum”.

În prezentarea Primăriei Suceava nu se mai aminteşte nimic de pietonal, ci doar de drum, în condiţiile în care proiectul finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost aprobat pentru continuarea pietonalului realizat în zona Casei de Cultură.

De fapt proiectul chiar are prevăzuţi la intrarea în zona unde s-a montat granit bolarzi automaţi care ar fi trebuit să fie folosiţi pentru intrarea ocazională a unor autovehicule în zona respectivă.

Deşi s-a prevăzut prin proiect ca zona să fie pietonală, primarul Ion Lungu a decis însă să se permită accesul autoturismelor, iar investiţia făcută de Guvern pentru un pietonal s-a transformat în parcare şi în drum cu granit.

 

Pentru acest proiect Guvernul a alocat prin Ministerul Dezvoltării suma de 3.504.527 de lei.