Bărbat pus sub control judiciar timp de 60 de zile pentru contrabandă cu țigări


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus față de un bărbat care a fost prins transportând țigări de contrabandă, în urmă cu aproape trei ani, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlui judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Măsura a fost luată față de inculpatul Petru Gorban în cursul zilei de marți, 3 noiembrie 2015, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

tigari contrabanda (2)

Potrivit procurorilor, bărbatul a fost prins la data de 4 ianuarie 2013, pe raza satului Argel din comuna Moldoviţa, transportând cu un autovehicul Mitsubishi Sogun cantitatea de 13.960 de pachete de ţigări marca Viceroy cu timbre de Ucraina, fără documente de provenienţă. După cum au arătat procurorii, la apropierea organelor de poliţie bărbatul a abandonat autovehiculul.

În acest fel, inculpatul a produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 141.149 lei însumând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale.

Sursa citată a menționat faptul că inculpatul s-a opus în mod repetat, inclusiv fizic, procedurii amprentării, ceea ce a dus la îngreunarea cercetărilor.

Într-un final amprentarea a fost realizată, după obţinerea autorizării instanţei în acest sens în dosarul altei unităţi de Parchet unde inculpatul este cercetat tot pentru o faptă de contrabandă.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o fază distinctă a urmăririi penale, cauza urmând a fi soluţionată procedural”, au menționat procurorii.


Intră acum și în grupul de