Lungu: Am înregistrat la CL un studiu de circulaţie pentru fluidizarea traficului în zona Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

ion lungu (5)

„Maine avem o sedinta de indata cu doua puncte pe ordinea de zi, aprobarea taxelor si impozitelor si  angajarea creditului de 5 milioane de lei pentru masa lemnoasa pentru iarna 20015-2016. Am facut niste simulari la taxe si rezulta o suma destul de mare, 19 milioane de lei, mai putin fata de anul trecut si zic ca ceea ce am propus e pertinenta in valori absolute. Vom dezbate insa maine in Consiliu.

Sper sa aprobam maine impozitele. Propun consilierilor sa luam 5 milioane lei si sa putem asigura masa lemnoasa. Cu gradul de indatorare, daca se va aproba creditul, pentru 2016 va fi de 18% si e unul acceptabil si putem angaja creditul dar ultimul cuvant il au consilierii locali.

Am inceput un control la baruri si restaurante in oras si in special acolo unde sunt organizate evenimente. Avem si o conditionare privind avizul de la pompieri. O problema mare e cea legata de Bazar, nu mai merge, ii inteleg pe cei care sunt in situatia care sunt, dar 150 de chioscuri vor trebui mutate. E obligatoriu in prima faza. In faza a doua vor trebui niste investitii in halele construite. Ne trebuie instalatii automate de stingere a incendiilor.

Exista riscul inchiderii activitatii din bazar. Cei care nu doresc sa se conformeze, le vom rezilia contractul. Eu nu fug de responsabilitate si ne asumam contractele facute pe aleile de acces ale masinilor pompierilor. E o problema sociala acolo, asta e situatia dar noi vrem sa le facem un bine si lor. Primaria a facut contractele. Asta e. Are insa si variante ca nu ii scoatem din bazar. Noi avem spatiu sa ii relocam in partea din spate.

Nu verific eu cluburile, ci vor fi niste oameni din primarie. Va spun un singur lucru ca nu am nici un amestec si nu am fost la nici un eveniment in cluburile la care se face referire. Nu sunt avocatul nimanui si baiatul meu nu are drepturi nici mai multe nici mai putine.

In urma discutiilor avute cu cei de la firma care reabiliteaza pasajul de peste calea ferata, cu piul in mana, daca lucrarile deasupra se incheie pe 20 noiembrie raman lucrari de facut dedesubt si mai devreme de 1 decembrie. Data de deschidere a pasajului e de 1 decembrie pentru traficul auto. Nu putem forta lucrurile.

Am înregistrat la CL un studiu de circulaţie pentru fluidizarea traficului în zona Burdujeni. Nu vreau sa politizam lucrurile. Nu putem din proprie initiativa sa luam decizia de a inchide strazi si de a muta semafoarele. Trebuie facute lucrurile de profesionisti. Voi intra cu acest proiect in CL.

Ca primar trebuie sa respect legea si nu ni s-a permis sa schimbam ceva la geamurile de acolo. Culoarea verde a fost impusa. Eu ca primar doream sa fie alba .

Eu am vrut sa pun culoarea alba in Piata Mare, dar nu s-a putut.

Avem o solicitare din partea orasului Pireu ca sa colaboram si sa ne sutinem reciproc pentru a deveni capitale europene culturale. Noi am fost de acord.

Sigur ca sunt ingrijorat de situatia Casei Culturii, dar nu am fost sprijinit. Azi nu are nici un fel de autorizatie Casa Culturii. Ne-am adresat Prefecturii, care a facut o comisie si a spus ca poate functiona Casa Culturii. Acolo chiar e un haos total si nu au nici un fel de autorizatie si nici de la Primarie.”


Intră acum și în grupul de