Un conductor electric defect a provocat un incendiu la o gospodărie din comuna Burla


Intră acum și în grupul de

Gospodăria unei femei din comuna suceveană Burla a fost cuprinsă de flăcări, marți, în jurul orei 13, la fața locului acționând militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Burla şi Volovăţ cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

incendiu pompieri (4)

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că la sosirea echipajelor ardeau cu flacără acoperişul şi mansarda casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă, la anexele gospodăreşti şi la proprietatea învecinată.

Găleată a precizat că în urma incendiului ce a fost lichidat după aproximativ două ore nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul locuinţei, anexele gospodăreşti şi proprietatea învecinată.

Cu toate acestea, au ars acoperişul casei, tâmplărie din lemn şi PVC, obiecte de mobilier şi materiale textile.

De asemenea, flăcările au degradat planşeul pe 60 de metri pătraţi, pereţii camerelor de la mansardă, mobilier şi aparatură electrocasnică.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect”, a menționat plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de