DSV ameninta cu inchiderea bucatariei Spitalului Judetean

Activitatea bucatariei Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este la un pas de a fi suspendata de catre Directia Sanitara- Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava (DSVSA). Potrivit sefului compartimentului de inspectie din cadrul DSVSA Suceava, Vasile Semeniuc bucataria unitatii judetene spitalicesti este dotata cu instalatii de preparare a hranei ruginite, în timp ce peretii locatiei sunt mucegaiti, iar tencuiala este cazuta, ceea ce reprezinta o sursa de infectie pentru pacientii si cadrele medicale care manânca acolo. Acesta a mentionat ca Spitalului Judetean are promisiuni de la Ministerul Sanatatii, conform carora vor veni bani pentru renovarea blocului alimentar.

Vasile Semeniuc a precizat însa ca si-n lipsa finantarii de la centru, sunt destule lucruri care pot fi facute, fara costuri deosebite, cum ar fi curatarea utilajelor folosite pentru prepararea hranei si varuirea peretilor. Acesta a mai spus ca daca nu se vor lua masuri pentru îndreptarea situatiei, atunci activitatea bucatariei celei mai mari unitati spitalicesti sucevene va fi sistata, începând cu 1 noiembrie.