PSD Suceava a încercat schimbarea viceprimarului PNL al Sucevei, Lucian Harşovschi, prin instanţă. Tribunalul a respins cererea


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a încercat schimbarea din funcţie a viceprimarului PNL al municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, prin instanţă.

PSD a deschis din august o acţiune în instanţă prin care încearcă să anuleze hotărârea din ianuarie prin care fostul viceprimar PSD Gavril Varvara a fost înlocuit în funcţia de viceprimar cu Lucian Harşovschi, ales din partea PNL.

Din luna ianuarie însă a încercat suspendarea celor două hotărâri, iar procesul este judecat la Botoşani unde a fost strămutat de la Suceava.

Procesul se judecă la Tribunalul Botoşani care a respins, miercuri, ca nefondată cererea de suspendare a executării HCL Suceava nr. 2/16.01.2015 şi nr. 3/16.01.2015.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Prin această cerere, PSD Suceava a încercat să suspende hotărârile de înlocuire din funcţie a lui Vârvara şi de alegere în funcţie a lui Harşovschi, dar instanţa a respins solicitarea.

lucian harsovschi

De menţionat este că după ce a fost înlocuit din funcţie, fostul viceprimar PSD Gavril Varvara nu a fost de găsit pentru a i se aduce la cunoştinţă decizia CL Suceava, iar după ce s-au făcut toate formalităţile prin care el a fost înlocuit, a amânat să predea maşina instituţiei şi biroul pe care l-a ocupat în sediul Primăriei.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, declara în ianuarie că organizaţia PSD nu consideră că hotărârea Consiliului Local Suceava de înlocuire a viceprimarului PSD Gavril Vârvara a fost legal adoptată şi că o va ataca în instanţă.

El a spus că hotărârea de înlocuire a lui Vârvara e împotriva cetăţenilor, apreciind că în urma alegerilor din 2012 a fost dat un vot şi că acela trebuie respectat.

Ion Lungu si Gavril Varvara


Intră acum și în grupul de