A doua seară de proteste la Suceava. Aproximativ o mie de oameni și-au exprimat furia față de clasă politică FOTO/VIDEO


Intră acum și în grupul de

protest

La o săptămână de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, în urma căreia 32 de vieți au fost curmate, aproximativ o mie de persoane au protestat la Suceava, îndurând ceața și frigul. În cea de-a doua seară de proteste sucevenii și-au exprimat furia față de clasă politică din România, dar au scadat și împotriva Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Sătui de politicienii corupți, oamenii s-au mobilizat în fața Primăriei Suceava și timp de o oră au fluturat energic drapelul țării și pancarte pe care au scris mesaje de solidaritate și anti-corupție. Totodată, sucevenii și-au exprimat dorința de a trăi într-o țară civilizată, în care legile să fie respectate și au militat pentru un guvern tehnocrat.

protest 1

„Lăcomia distruge România”, „Dăm foc la corupție, nu stăm la discuție!”, „Al nostru marș îl auziți, voi pentru tot o să plătiți”, „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați” sau „Vreau o țară ca afară” au fost câteva dintre mesajele afișate de protestari.

După ce s-au manifestat zgomotos în fața Primăriei, sucevenii au mărșăluit pe străzile orașului până în fața Palatului Administrativ unde au scandat din nou și și-au exprimat nemulțumirile, dar au ținut și un moment de reculegere pentru victimele din Colectiv și au spus rugăciunea „Tătăl nostru”.

Ajutați de megafoane, urletele de disperare ale sucevenilor au trimis mesaje clare: „Daniel, Daniel, du-te după Viorel!”, „Încă o revoluție, singura soluție”, „Corupția ucide”.

protest 2

De la Palatul Administrativ manifestanții au mărșăluit spre Catedrală, după care au revenit în punctul din care au plecat, în fața Primăriei, protestul încheindu-se după aproximativ trei ore, fară incidente.

Sucevenii vor continua acțiunile de protest și sâmbătă, ei stabilind să se întâlnească la ora 16.00, în fața Primăriei.

 


Intră acum și în grupul de