FOTBAL. Cupa Romaniei – Steaua si Rapid se bat cu FCM Bacau


Intră acum și în grupul de

Vineri a avut loc tragerea la sorti a 16-imilor Cupei României la fotbal, la care au luat parte cele 18 echipei din Liga I, precum si cele 14 câstigatoare din turul cinci al competitiei. Cap de serie au fost doar primele sase echipe clasate în Liga I la finalul sezonului trecut, care au fost trase la sorti împotriva unor adversare din esaloanele inferioare.
Daca Steaua si Rapid vor întâlni prima, respectiv a doua echipa a clubului FCM Bacau, punctul de atractie al 16-imilor îl reprezinta întâlnirile dintre FC Brasov, echipa lui Razvan Lucescu, si Gloria Bistrita, echipa condusa de Ioan Ovidiu Sabau, si derbiul oltean dintre Pandurii Târgu Jiu si Universitatea Craiova. O alta partida interesanta va fi si cea dintre Dinamo si Progresul Bucuresti, desi campioana porneste ca favorita certa.

1. FC Sacele – CFR Cluj
2. FCM II Bacau – FC Rapid Bucuresti
3. FC Progresul Bucuresti – FC Dinamo Bucuresti
4. FC Brasov – Gloria Bistrita
5. FCM Bacau – FC Steaua Bucuresti
6. Concordia Chiajna – FC Otelul Galati
7. FC Prefab Modelu – Poli Timisoara
8. Muresul Deva – Poli Iasi
9. ACU Arad – Dacia Mioveni
10. Jiul Petrosani – Farul Constanta
11. Tricolorul Breaza – Gloria Buzau
12. Drobeta Turnu Severin – Ceahlaul Piatra Neamt
13. FC Baia Mare – Unirea Urziceni
14. CS Sanatatea Cluj – FCM UT Arad
15. Universitatea Cluj – SC Vaslui
16. Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova

Meciurile se vor disputa în data de 26 septembrie, echipele mai slab cotate urmând sa aiba rolul de organizatoare. Referitor la întâlnirea cu FCM Bacau, managerul sportiv al clubului Steaua, Adrian Ilie, a declarat ca gruparea moldoveana este un adversar accesibil de care Steaua va trece cu siguranta. Daca anul trecut Steaua anunta ca nu se bate pentru Cupa României, lucrurile s-au schimbat radical acum. „Un adversar accesibil, de liga a doua, o sa trecem cu siguranta. Anul acesta Steaua este interesata de toate competitiile si vrem sa câstigam Cupa României”, a anuntat Adrian Ilie.
Miza pentru Cupa României se pare ca o reprezinta premiile mai mari fata de editiile precedente, dar si posibilitatea ca învingatoarea sa ajunga în Liga Campionilor. „Este bine ca am reusit sa marim premiile. Câstigatoarea Cupei va lua cam 130.000 de euro si cred ca toate echipele se vor bate pentru Cupa, mai ales daca, din 2009, UEFA va adopta propunerea lui Platini ca învingatoarea sa joace în Liga Campionilor”, a explicat Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Române de Fotbal.    


Intră acum și în grupul de