Taxele pe Aeroportul Suceava, reduse cu până la patru ori, de la 1 ianuarie 2016


Intră acum și în grupul de

Un proiect de hotărâre care prevede scăderea taxelor pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava a fost votat luni, în unanimitate de consilierii judeţeni. Astfel, tarifele de pe aeroportul sucevean ar urma să fie reduse cu  până la patru ori.

Potrivit  hotărârii, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, tariful de aterizare se reduce de la 5 euro/tonă la 3 euro/tonă, serviciile pentru pasageri scad de la 5 euro/pax la 2 euro/pax, tariful de securitate aeroportuară scade de patru ori, de la 4,16 euro/pax la 1 euro/pax, iar tariful de staţionare se reduce la jumătate, de la 0,2 euro/tonă/oră la 0,1 euro/tonă/oră.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (26)

De asemenea, la aterizare, operatorii aerieni care au cel puţin 40 de zboruri pe lună să beneficieze de reducerea tarifului la jumătate, cei cu cel puţin 30 de zboruri lunar să aibă o reducere de 45 la sută, pentru cel puţin 20 de aterizări pe lună, tariful să scadă cu 40 la sută, iar operatorii care au minimum opt aterizări lunar să aibă o reducere de 35 la sută. Tarifele de iluminare, tranzit şi transfer rămân la nivelul stabilit pentru anul 2015.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat după adoptarea noilor tarife că pe lângă cursa Tarom care va relua zborurile spre Suceava din 12 noiembrie, autorităţile sucevene se află „în discuţii avansate” pentru semnarea unor contracte cu companii low-cost, pentru destinaţii europene, dar că în acelaşi timp se discută pentru zboruri charter pentru turişti care vin să viziteze Bucovina.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a declarat la sfârşitul lunii septembrie că propunerea CJ Suceava privind reducerea de până la patru ori a tarifelor pe aeroportul sucevean este ilegală şi contravine legislaţiei europene, adăugând că va trimite o notificare către conducerea instituției.


Intră acum și în grupul de