Fotbal. Liga I – CFR Cluj, noul lider al Ligii I-Fabbiani a stins Farul


Intră acum și în grupul de

Farul Constanta – CFR Cluj 0 – 2  
CFR Cluj a profitat din plin de pasul gresit facut de FC Vaslui la Timisoara si a preluat sefia clasamentului Ligii I, dupa etapa a saptea. Eliminata rusinos din Cupa UEFA, formatia ardeleana trebuie sa dovedeasca în campionat ca esecul cu Anorthosis Famagusta a fost o întâmplare, iar pâna acum a reusi acest lucru, ramânând neînvinsa în Liga I, dupa cinci victorii si doua partide închiate la egalitate.
Ardelenii au învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 2-0 formatia constanteana Farul, prin doua reusite semnate de atacantul Fabbiani. CFR Cluj a deschis scorul în minutul 34, atunci când Fabbiani a preluat mingea cu spatele în interiorul careului advers, a pivotat si a sutat în vinclul portii aparate de Curca. Argentinianul si-a trecut în cont „dubla” în minutul 53, când, dupa o pasa a aceluiasi Semedo, Fabbiani a reluat spectaculos din interiorul careului, cu un sut de senzatie sub bara transversala a portii aparate de Farmache.
În minutul 59, Farul a reusit sa înscrie, dar golul a fost anulat pentru un fault în atac comis de Chigou la portarul Stancioiu. Prestatia slaba a gazdelor i-a determinat pe fanii constanteni sa paraseasca stadionul cu cinci minute înainte de final, însa nici clujenii nu au avut parte de prea multe laude, antrenorul Ioan Andone criticând prestatia echipei. „Nu a fost o partida prea reusita pentru noi. Nu sunt multumit de calitatea jocului, mai ales în prima repriza. Le-am spus jucatorilor la pauza ca nu acesta e CFR si, în a doua parte, am jucat mai bine. Meciul a fost dominat de golurile lui Fabbiani, dar acesta nu a ajuns înca la adevarata sa valoare. Potentialul sau maxim îl veti vedea din retur. La mine problema e ca am multi jucatori. Am 27 de fotbalisti care pot fi titulari si înaintea fiecarui meci noua dintre ei trebuie sa ramâna acasa. E prima oara în cariera mea când se întâmpla sa am un astfel de lot numeros”, a spus Andone.
Totusi, vazând meciul, antrenorul formatiei Otelul Galati, Petre Grigoras, prezent si el la Constanta, a afirmat ca echipa clujeana are sanse sa câstige titlul de campioana. „Cred ca valoarea CFR-ului a fost incontestabila. O echipa puternica si care a demonstrat ca are sanse la titlu. Ne-a batut pe noi, a batut la Constanta si va bate si alte formatii”, a precizat Grigoras.
Au evoluat echipele:
Farul Constanta: G. Curca – Farmache (Bacila ,60), Gheara, Schiopu, Maxim – Gurita, Patrascu, Mala (Voiculet ,60),Todoran – Gerlem, Chigou (D. Florea ,75). Antrenor: Constantin Gache.
CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Galiassi, Panin – Minteuan, G. Muresan (Dani ,46) – Semedo, Trica (Deac ,74), Culio – Fabbiani (Manuel Jose ,85). Antrenor: Ioan Andone.

Ceahlaul – Pandurii 2-1
Ceahlaul Piatra Neamt a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formatia Pandurii Târgu Jiu, în penultima partida a etapei a saptea, dupa ce gorjenii au condus cu 1-0.
Pandurii au deschis scorul în minutul 8, prin Stromajer, însa reusita acestuia a fost anulata pe motiv de ofsaid. Sapte minute mai târziu, golul avea sa fie validat. Ilie Iordache a patruns pe partea stânga, a centrat în careul mic, de unde Liviu Mihai a îndeplinit o simpla formalitate, împingând mingea cu latul în poarta goala.
Ceahlaul a restabilit egalitatea în minutul 38. Atunci, la o centrare a lui Schumacher dintr-o lovitura de colt de pe dreapta, un pietrean a deviat mingea în sase metri, iar Forminte a reluat în plasa, fara nicio speranta pentru Guso. Golul victoriei a fost marcat de Viorel Frunza, în minutul 50, care a dus scorul la 2-1 cu un sut din 18 metri lânga bara din dreapta lui Guso.

Steaua – Rapid 0 – 0  
Meciul dintre formatia „iluminatului” Gigi Becali si cea a „comunistului” George Copos s-a încheiat nedecis. Nu a semanat în niciun moment cu un derbi european, nu a semanat nici macar cu un derbi. A fost chiar o partida banala de campioant, al naibii de plictisitoare, între doua echipe pragmatice si preocupate de întâlnirile de cupele europene. Cel putin asa mi-ar face placere sa cred, ca sunt preocupate… altfel viitorul cu Slavia Praga si FC Nurnberg nu suna deloc bine.
Am putea spune ca Rapid a iesit totusi în avantaj din aceasta situatie, formatia giulesteana aflându-se pe locul doi în clasamentul Ligii I si obtinând un punct pretios pe terenul uneia dintre contracandidatele la titlu. Tot giulestenii si-au trecut în cont si cele mai multe ocazii de poarta, Zapata respingând câteva suturi ale rapidistilor, în principal a lui Mazilu si Cesinha, care nu au ales mereu cea mai buna solutie.
Si Coman a aparat bine, intervenind salvator în câteva ocazii, pastrând invincibilitatea giulestenilor în acest sezon, care au înregistrat patru victorii si trei meciuri de egalitate. Aflati la primul derbi bucurestean al carierei, Hagi si Bergodi au început cu un semiesec, cei doi antrenori anihilându-se reciproc, ajutati si de evolutiile mediocre ale jucatorilor.
Daca nu v-ati dat seama pâna acum, meciul s-a terminat cu un scor nul, 0-0, si nu a atras prin nimic altceva decât declaratiile dinainte de meci. „M-am întâlnit cu Copos. M-a sunat: «Unde esti, iluminatule?» I-am zis: «Bine, comunistule, sunt la cafenea Floreasca». Am negociat”, a spus râzând Becali, înaintea partidei, explicând ca a glumit când a spus ca ar fi negociat cu actionarul majoritar al Rapidului, George Copos, pentru a vinde meciul. „Glumesc, a venit, am baut o cafea pentru ca suntem prieteni. Doar nu credeti ca o sa vânda meciul”, a afirmat Becali. Pâna la urma nu a fost nimic de vândut, doar spectatorii platind bilet la o piesa de mâna a doua, începuta dezastruos de suporteri pe strada si continuata în aceeasi nota de fotbalisti pe teren.
Dupa încheierea partidei, antrenorul Stelei, Gica Hagi, a declarat: „Bineînteles ca ne doream victoria. Am întâlnit un adversar bun. A fost un meci frumos, pacat ca s-a terminat 0-0. E doar începutul campionatului. Cred ca trebuia sa ne miscam mai mult în ofensiva, sa avem mai mult curaj, iar defensiv echipa a jucat bine. Steaua trebuie sa lupte pe toate fronturile, avem meciuri din trei în trei zile, e un program greu, dar asta e, vom face tot ce se poate”.
Tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, nu si-a ascuns satisfactia nu atât pentru rezultat, cât pentru jocul prestat de echipa sa: „Sunt multumit de rezultat si de baieti, a doua repriza a fost extraordinara, am avut doua ocazii incredibile. Meritam sa câstigam. Îmi pare rau ca nu am reusit sa dam gol”.
Au evoluat echipele:
Steaua: Zapata – Golanski, D. Goian, I. Rada, P. Marin – Ov. Petre (Bicfalvi ,73), Lovin – Nicolita, Dica, Neaga (Surdu ,46) – Zaharia (V. Iacob ,62). Antrenor: Gheorghe Hagi
Rapid: Coman – Sapunaru, V. Maftei, M. Constantin, Bozovici – E. Dica (Maldarasanu ,56), N. Grigore (Buga ,80), Grigorie ( Herea ,69) – Cesinha, Mazilu, L. Burdujan. Antrenor: Cristiano Bergodi.  

Clasament
1.    CFR Cluj                     7    5    2    0    12-5    17p
2.    Rapid                         7        4    3    0    13-7    15
3.    FC Vaslui                   7    4    2    1    14-8    14
4.    Unirea Urziceni          7    4    2    1    13-8    14
5.    Poli Timisoara            7    4    2    1    15-12    14
6.    Gloria Bistrita             7    3    3    1    10-9    12
7.    Steaua                       6    3    2    1    4-2    11
8.    Dinamo                       6    3    1    2    11-7    10
9.    Pandurii Tg. Jiu           6    3    1    2    9-6    10
10.    Ceahlaul Piatra N.    7    3    0    4    9-10    9
11.    Otelul Galati             7    3    0    4    10-12    9
12.    UTA Arad                  7    2    2    3    9-10    8


Intră acum și în grupul de