Prescolarii din Voitinel ar trebui „parasutati” in gradinita dupa ce un consilier local le-a interzis accesul spre cladire


Intră acum și în grupul de

Prescolarii din comuna Voitinel ar trebui sa mearga la gradinita cu elicopterul, sa fie parasutati, iar la finalul orelor sa fie recuperati tot cu elicopterul, este scenariul facut luni, de prefectul de Suceava, Orest Onofrei referindu-se la interzicerea accesului copiilor catre gradinita, dupa ce terenul din jurul cladirii a fost retrocedat proprietarului. Acesta a declarat ca respecta dreptul de proprietate dar nu întelege decizia instantei de a nu oferi drept de servitute pentru accesul elevilor la gradinita si a mai precizat ca „Aici e vorba de o scoala modernizata prin fonduri ale Bancii Mondiale”, a spus Orest Onofrei care intuieste ca proprietarul urmareste sa primeasca si terenul de sub cladirea gradinitei pentru a prelua si cladirea.

Acesta spune ca a ajuns la aceasta concluzie deoarece proprietarul nu a acceptat un alt amplasament, despagubiri sau compensare. Nemultumirea reprezentantului Guvernului în teritoriu este cu atât mai mare cu cât proprietarul terenului este consilier local, si se pare ca asa întelege acesta sa rezolve problemele comunitatii. O echipa de inspectori scolari suceveni s-a deplasat în comuna Voitinel pentru ca împreuna cu autoritatile locale si conducerea scolii sa gaseasca o solutie elevii sa poata merge la cursuri. Aproximativ 300 de scolari si prescolari din Voitinel nu au început luni scoala.


Intră acum și în grupul de