A sunat din nou clopotelul


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 8800 de „boboci” de clasa întâi din judetul Suceava au simtit luni, emotia primei zile de scoala. În municipiul Suceava, la festivitatile de deschidere a anului scolar primarul Sucevei, Ion Lungu si viceprimarul Angela Zarojanu au fost prezenti la câte sapte unitati scolare din municipiu. „Am fost la Scoala Generala Nr. 9 din Obcine, la Scoala Nr. 8 din Cartierul George Enescu, Scoala Nr. 11 din Burdujeni, Scoala Nr. 6 din Burdujeni-sat, apoi la colegii reprezentative, precum „Petru Rares”, care este un colegiu de top la nivel local si national, si la Colegiul „Mihai Eminescu”, la ambele având investitii la salile de sport. Am fost si la scoala mea de suflet, Grupul scolar Nr. 1 din Burdujeni, unde am fost pentru prima oara la liceu acum 31 de ani.

Sunt multumit de ceea ce am vazut, fie ca ne-am aflat la Itani, la Burdujeni-sat sau în Obcine, în toate s-a observat schimbarea infrastructurii” a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a mai adaugat ca anul acesta municipalitatea a investit în scoli peste 100 miliarde lei vechi, adica aproximativ 3 milioane euro, pentru lucrari de infrastructura mare: sali de sport, acoperisuri, tâmplarie, instalatii termice. „Vreau sa fac un apel la conducerile scolilor sa aiba initiative, proiecte, idei, sa le aprobe în consiliile de administratie si primaria le va fi partener. Noi asiguram cofinantare, consultanta, parteneriat, numai sa exploateze la maximum toate finantarile care sunt” a mai precizat Ion Lungu. Viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu a ales, de asemenea, scoli-partenere ale Primariei sau unitati pentru care are o „aplecare” speciala, precum „Stefan cel Mare” si Colegiul Alimentar. „Am fost la toate scolile care m-au invitat.

La „Stefan cel Mare” e o traditie sa merg în fiecare an, am avut acolo copiii, am fost si presedintele comitetului de parinti. Am mers în general în scoli care desfasoara parteneriate cu Primaria: Scoala Generala Nr. 1, Colegiul tehnic „Petru Musat”, care a primit cele mai multe fonduri Phare, Scoala generala 3, unde am avut cel mai mare proiect de investitii la Bazinul de înot; la Colegiul de Informatica, fiindca acolo a fost director Lucian Lungu, si acum este director consilierul local Virginel Iordache. Noi sprijinim scolile indiferent de culoarea politica. La generala 4 am fost pentru ca este o scoala cu investitii importante, cu foarte multi copii, iar la Colegiul Alimentar fiindca sunt 3 directoare foarte active si cu foarte multe rezultate bune”, a precizat viceprimarul Zarojanu. În anul scolar 2007-2008, în învatamântul sucevean sunt cuprinsi cca. 99796 elevi.


Intră acum și în grupul de