Zeci de animale moarte într-un incendiu puternic produs la o fermă din Salcea

O fermă din oraşul Salcea s-a făcut scrum în urma unui incendiu de proporţii izbucnit vineri dimineaţă. Aproape 60 de animale au pierit în flăcări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Salcea, Dumbrăveni şi Siminicea au intervenit cu opt autospeciale şi două buldoexcavatoare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Salcea. La faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu inspectorul şef – generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda intervenţiei.

incendiu 1

“La sosirea echipajelor, ardea clădirea unui adăpost de animale, construită din cărămidă şi beton, cu acoperiş din lemn, izolat cu vată minerală şi cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la alte construcţii aflate în imediata apropiere, cu diferite destinaţii (atelier de tâmplărie, hală de producţie, depozit materiale de construcţii, atelier reparaţii auto, depozit de cereale etc.)”, a arătat Găleată.

El a precizat că incendiul, anunţat la ora 06:00, a fost lichidat la ora 9:30 şi a ars întreaga clădire a fermei de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 750 de metri pătraţi. S-a degradat acoperişul unui depozit de furaje pe 150 de metri pătraţi.

În incendiu au pierit 50 de bovine şi 7 porcine.

“Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum (al unei sobe fără acumulare de căldură, folosită pentru încălzirea animalelor) neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar forţele de intervenţie au salvat alte 50 de bovine şi clădirile societăţilor comerciale învecinate”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

loading...