Acasă Actualitate Nechifor: Ansamblul „Ciprian Porumbescu” ar putea să rămână în stradă, după 61...

Nechifor: Ansamblul „Ciprian Porumbescu” ar putea să rămână în stradă, după 61 de ani de activitate


Intră acum și în grupul de

Sedinta extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judeţean Suceava:

„Va aduc la cunostinta un fapt si rog sa veniti cu o solutie. Ansamblul „Ciprian Porumbescu” isi pierde sediul de la Dom Polski.  Neavand documente in spate, Primaria ne-ar pune la dispozitie un spatiu. Noi am depasit orice formula de comunicare cu Primaria Suecava si suntem in situatia ca ansamblul sa ramana in strada dupa 61 de ani de activitate.

Primaria spune prin presa ca ne pune la dispozitie 150 de metri patrati pentru 80 de angajati si restul de instrumente. Reamintesc ca noi suntem proprietarul etajelor 2,3 si 4 din Primaria Suceava si poate ca vom muta ansamblul la primarie. Fac apel public catre Ion Lungu poate gaseste o formula inteleapta. Nu putem neglija ansamblul care ne face cinste de zeci de ani.”

Conferinţă de presă

„Vreau sa va spun ca azi am reusit intr-o sedinta foarte rapida sa rezolvam cateva chestiuni urgente. E o rectificare de 1,4 milioane de lei si vom face ceva achizitii pentru echipamente pentru salvare de vieti pentru salvamont. Ma bucur ca fata de 2012, cand am venit in CJ, cei de la Salvamont aveau o Dacie prafuita, acum au un Amarok si un ATV vechi, si vrem sa le luam inca unul nou.

Am o stare neplacuta pentru ca dupa trei ani de discutii cu primarii din Suceava, in care am zis ca e necesar acest SMID, inca nu au platit destul de multi bani pe care ii datorau. 31 decembrie 2015 e in scurt. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Saptamana viitoare vrem sa intram in instante pentru a recupera sumele. Primarii nu inteleg ca proiectul asta e al lor.

E treaba lor, dar va spun ferm ca cei care nu platesc, nu vor duce gunoiul la groapa ecologica. Sa le fie foarte clar. O repet ca sa priceapa si ei. Spre exemplu, Humorul putea plati 7 miliarde de lei in trei ani foarte simplu. Nu era o tragedie pentru ei. Si-au asumat si nu vor duce gunoiul. Voi face o campanie publica sa se stie cine blocheaza proiectul. Eu nu pot sa imi asum asta. Noi ne-am facut treaba. Am incercat si cu rugaminti si cu nuielusa, dar cine nu plateste, nu duce gunoiul la groapa.

Daca cineva din Primaria Suceava poate inghesui 150 de oameni in 150 de metri patrati, se inseala. Ii solicitam primarului Lungu sa ne spuna ce facem. O varianta posibila si fireasca ar fi sa mutam ansamblul la etajele 2,3 4 de la Primarie. E spatiul nostru si mutam ansamblul. In 2009, Flutur, presedinte al CJ, a spus ca se va discuta situatia si ca ansamblul se va muta in cinematograful Modern. Flutur a spus ca cinematograful e unul dintre copiii lui si a lui Lungu, dar ce facem cu bunica, cu ansamblul?

Dl Lungu confirma ca noi suntem proprietari pe cele trei etaje de la Primaria, dar nu acceptam 150 de metri patrati pentru ansamblu.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version