În această săptămână vor fi desemnați câștigătorii Concursului național de lectură „Bătălia Cărților”


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava, sub autoritatea Consiliului Județean Suceava, a organizat în perioada februarie-octombrie 2015, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Concursul național de lectură „Bătălia Cărților”. Competiția aflată la a doua ediție a avut loc în mai multe biblioteci publice din țară și a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților.

Afis _Concurs

Potrivit reprezentanților Bibliotecii Bucovinei, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni și au participat copii de 11-13 ani și adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

„Înscrierea s-a făcut la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unei Fișe de înscriere, numărul total al celor înscriși fiind de 85 de copii și tineri”, a declarat directorul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuș.

El a mai arătat că pentru a intra în finală, participanții au lecturat cărțile din lista recomandată și au predat fișele de lectură. Fișele au fost evaluate de către o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari și scriitori.

„Evenimentul final se axează pe dezbaterea <<Convinge-mă să citesc!>> în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite. Sub genericul <<Lectura vă face învingători>> vor fi acordate premii finaliștilor, iar cel mai bun cititor va deveni CITITORUL ANULUI”, a precizat Gabriel Cărăbuș.

Evenimentul final va fi organizat separat pentru cele trei secțiuni intrate în concurs.

Astfel, miercuri, 18 noiembrie, de la ora 14:30, va avea loc etapa finală pentru categoria 9 -13 ani, la limba română, joi, 19 noiembrie, de la ora 14:30, pentru categoria 14-18 ani, la limba română, iar marți, 24 noiembrie, de la ora 14:30, pentru categoria 14 – 18 ani, la limba engleză.

 


Intră acum și în grupul de