Acasă Actualitate În această săptămână vor fi desemnați câștigătorii Concursului național de lectură „Bătălia...

În această săptămână vor fi desemnați câștigătorii Concursului național de lectură „Bătălia Cărților”


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava, sub autoritatea Consiliului Județean Suceava, a organizat în perioada februarie-octombrie 2015, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Concursul național de lectură „Bătălia Cărților”. Competiția aflată la a doua ediție a avut loc în mai multe biblioteci publice din țară și a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților.

Afis _Concurs

Potrivit reprezentanților Bibliotecii Bucovinei, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni și au participat copii de 11-13 ani și adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

„Înscrierea s-a făcut la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unei Fișe de înscriere, numărul total al celor înscriși fiind de 85 de copii și tineri”, a declarat directorul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuș.

El a mai arătat că pentru a intra în finală, participanții au lecturat cărțile din lista recomandată și au predat fișele de lectură. Fișele au fost evaluate de către o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari și scriitori.

„Evenimentul final se axează pe dezbaterea <<Convinge-mă să citesc!>> în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite. Sub genericul <<Lectura vă face învingători>> vor fi acordate premii finaliștilor, iar cel mai bun cititor va deveni CITITORUL ANULUI”, a precizat Gabriel Cărăbuș.

Evenimentul final va fi organizat separat pentru cele trei secțiuni intrate în concurs.

Astfel, miercuri, 18 noiembrie, de la ora 14:30, va avea loc etapa finală pentru categoria 9 -13 ani, la limba română, joi, 19 noiembrie, de la ora 14:30, pentru categoria 14-18 ani, la limba română, iar marți, 24 noiembrie, de la ora 14:30, pentru categoria 14 – 18 ani, la limba engleză.



 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version