Trei spitale si 6 medici amendati de CAS pentru nereguli depistate la eliberarea concediilor medicale


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a sesizarilor adresate CAS Suceava de catre angajatori si a sesizarilor facute catre Biroul Control de catre Serviciul Medical al CAS Suceava- serviciu care verifica certificatele de concediu medical, din luna aprilie pâna în prezent s-au efectuat un numar de 22 controale la furnizorii de servicii medicale, privind acordarea si eliberarea certificatelor de concedii medicale. Potrivit unui comunicat semnat de sefului CAS Suceava, Cristina Iordachel au fost depistate o serie de nereguli astfel ca, pentru contraventiile savârsite în eliberarea certificatelor de concedii medicale, furnizorii de servicii medicale au fost sanctionati, în limitele prevazute de actul normativ si proportional cu gradul de pericol social al faptei savârsite.

Este vorba despre un avertisment – la un furnizor de servicii medicale din ambulatoriu de specialitate clinica, 3 amenzi contraventionale în cuantum de 1000 lei – la 3 medici de familie, 1 amenda contraventionala în cuantum de 1000 lei la un furnizor de servicii medicale din ambulatoriu de specialitate clinica, 4 amenzi contraventionale în cuantum de 2500 lei – la 3 spitale, doua amenzi contraventionale în cuantum de 2500 lei – la 2 furnizori de servicii medicale din ambulatoriu de specialitate clinica.

Potrivit CAS Suceava, medicii de familie sanctionati sunt din zona rurala Suceava si Gura Humorului, spitalele amendate sunt Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc care a primit doua amenzi si Spitalul Judetean Suceava si Spitalul Municipal Falticeni câte o amenda. În ceea ce priveste medicii specialisti sanctionati, acestia sunt din zonele Câmpulung Moldovenesc si Suceava. „Rugam medicii sa acorde o atentie speciala eliberarii si acordarii concediilor medicale astfel încât acestea sa se încadreze strict în prevederi, deoarece nerespectarea legislatiei în vigoare ne pune în imposibilitatea de a deconta angajatorilor concediile medicale, desi acestia si-au achitat obligatiile catre angajati. Nerespectarea legislatiei în vigoare conduce la aplicarea unor amenzi contraventionale într-un cuantum cuprins între 10 si 25 milioane lei vechi.

Aceste actiuni de control fac parte dintr-un plan de actiuni stabilit de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar CAS Suceava este obligata sa raporteze saptamânal rezultatele acestor actiuni de control. Prin urmare, daca medicii ar acorda mai multa atentie completarii acestor concedii medicale am evita foarte usor aceste sanctiuni si dificultatile în decontare concediilor, absolut neplacute pentru toate partile implicate”, a declarat Presedintele Director General al CAS Suceava Dr. Cristina Iordachel.


Intră acum și în grupul de