Bucataria Spitalului Judetean va fi reabilitata

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit de la Ministerul Sanatatii pentru reparatii capitale 9 miliarde de lei vechi, banii urmând a folositi în functie de prioritatile stabilite de Comitetul Director al unitatii. „Vrem sa reabilitam bucataria în primul rând. Ne gândim în prima faza la igienizare totala si la achizitionarea de hote care sa asigure o ventilatie cât mai buna a locatiei”, a declarat directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc. Acesta a mentionat ca din cele 9 miliarde, pentru bucatarie vor fi folosite aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Directorul Dascaliuc crede ca suma este suficienta pentru lucrarile necesare obtinerii din partea Directiei Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava a autorizatiei de functionare.

„Proiectul este deja facut si aprobat de DSV si nu va presupune închiderea bucatariei pe perioada lucrarilor. Este prevazut ca noaptea sa se lucreze la reabilitare, iar ziua sa se poata face mâncare, pentru ca nu ne putem permite sa încheiem un contract de catering”, a mai spus Costica Dascaliuc. Acesta a mai precizat ca reabilitarea se va face în etape, urmând ca atunci când se vor mai primi fonduri sa fie schimbate geamurile si îmbunatatite dotarile bucatariei. DSVSA Suceava a avertizat, saptamâna trecuta Spitalul Judetean ca activitatea bucatariei va fi suspendata, de la 1 noiembrie, daca nu vor fi luate masuri minime de îmbunatatire a conditiilor în care se prepara meniul bolnavilor.