Țigări în valoare de 115.000 lei abandonate de contrabandişti la Straja, după ce polițiștii de frontieră au tras șase focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Duminică seara, polițiștii de frontieră suceveni au tras șase focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări, însă fără rezultat întrucât aceştia s-au retras pe teritoriul Ucrainei. Contrabandiștii au abandonat pe raza localității Straja peste 11.000 de pachete ţigări, în valoare de 115.000 lei.

tigari colete

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, mai multe persoane care transportau mai multe colete, spre interiorul ţării.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase șase focuri de avertisment, în plan vertical”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, iar autoritățile ucrainene au fost informate în vederea cercetării în comun a evenimentului.

„În cadrul acţiunii, în zonă au fost descoperite mai multe colete ce conţineau cantitatea de 11.420 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, subliniind că întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de