Primarul Sucevei, Ion Lungu: Voi câştiga Primăria din nou


Intră acum și în grupul de

 

ion lungu (2)

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferinţa săptămânală de presă că este convins că va câştiga alegerile locale de anul viitor şi va rămâne primarul Sucevei.

Lungu a prezentat, în conferinţa de presă, principalele probleme actuale, de la Bazar care a fost închis pentru că nu are autorizaţie de funcţionare din partea ISU, până la Termica SA, societate a primăriei care a intrat în faliment.

În ceea ce priveşte Bazarul, Lungu a spus că merge zilnic acolo şi se bucură că în bazar comercianţii au înţeles că nu e altă soluţie decât mutarea chioşcurilor din zona unde trebuie amenajată aleea pentru intervenţia pompierilor.

El a spus că va fi făcută o expertiză la foc în bazar, dar că trebuie să fie eliberate căile de acces pentru pompieri, hidranţii să fie liberi, iar improvizaţiile electrice să fie eliminate.

” Vom merge apoi la ISU şi sperăm să găsim înţelegere şi să îl redeschidem”, a spus Lungu care a precizat că redeschiderea depinde de rapiditatea cu care se vor realiza solicitările ISU.

El a mai spus că va cere Consiliului Local să scutească de la plata chiriei comercianţii pe perioada cât bazarul este închis.

„Noi încasăm cam 300.000 de lei lunar din bazar”, a spus primarul care a menţionat că nu este nimeni vinovat de situaţia în care s-a ajuns şi că nu are cui imputa banii care nu se vor încasa pe perioada cât bazarul este închis.

Lungu a mai spus că vrea să angajeze zece pompieri pentru bazar, câte trei pe schimb, iar dacă nu vor fi cereri, să angajeze o firmă specializată.

„Prima etapă pentru Bazar e studiul şi cea de a două e instalaţia automată de stingere în bazar”, a spus Lungu care crede că din punctul său de vedere România are cea mai strictă legislaţie din Europa.

„Eu am fost manager la CCH şi erau trei măsuri obligatorii, să ai acces, căi de evacuare şi hidranţii funcţionali şi nu s-au întâmplat nenorociri. Se pare însă că noi suntem acum mai catolici decât Papa”, a spus primarul.

El a mai declarat că din trei oameni care mă întâlnesc pe stradă, doi îl întreabă când se deschide Bazarul. „Deci acolo e o problema socială pe care mi-o asum”, a spus Lungu..

În ceea ce priveşte Termica, Lungu a spus că Primăria Suceava a fost admisă în tabloul final al creditorilor cu 3 milioane de lei, ceea ce înseamnă 4 % din total creanţe.

El a anunţat că raportul creditorilor majoritari s-a modificat, ACET are 14 % şi Bioenergy cu 22 %, deşi Unicom este cel mai mare creditor, dar nu mai are majoritate.

„S-a stabilit că se vând anumite echipamente de acolo la licitaţie. Noi vom participa la active pe transport şi distribuţie. Chiar dacă primăria e acţionar 100%, din cauza falimentului nu am avut acces la informaţii şi la luarea deciziilor”, a spus primarul.

El a mai declarat că a propus să se achite salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi din Termica SA, dar că decizia aparţine creditorilor.

În ceea ce priveşte programul cu finanţare elveţiană privind achiziţia de autovehicule electrice, el a spus că se începe achiziţia a 11 autovehicule şi două furgonte electrice în oraş.

Ulterior, va fi achiziţionată şi o automăturătoare şi autocisternă, ambele electrice.

Urmează achiziţia a 10 biciclete electrice pentru poliţiştii locali şi urmează să fie instalată şi infrastructură de reîncărcare electrică.

Ion Lungu a mai anunţat că prin PNDL municipiul a primit circa 2,5 milioane de lei, bani cu care se continuă proiectul de reabilitare a zonei Palatului Administrativ şi că va fi modernizată zona cuprinsă de la strada Mitropoliei până la magazinul universal Bucovina.

Întrebat dacă se vor monta şi de data aceasta dale din granit, el a spus că nu pentru că nu se va amenaja pietonal.

Totodată, după ce a fost întrebat de calitatea granitului folosit la proiectele de până acum şi care s-a deteriorat, Ion Lungu a spus că este treaba constructorului să înlocuiască părţile afectate întrucât lucrarea e în garanţie.

Întrebat cum vede candidatura directorului Domeniului Public, Marian Andronache, la funcţia de primar, Ion Lungu a declarat:

„Ştiţi prea bine că eu în Primărie nu fac politică. Ce fac salariaţii în timpul liber nu mă priveşte. Eu îi urez domnului Marian Andronache succes şi îl anunţ că eu voi câştigă Primăria din nou”. a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de