Un nou focar de oreion a fost înregistrat în judeţul Suceava, alte patru fiind în evoluţie


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că în primele zece luni ale acestui an, în judeţul Suceava s-au înregistrat 143 de cazuri de oreion(parotidită epidemică), din care 57 de cazuri au fost diagnosticate în cursul lunii octombrie.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că  a fost înregistrat un nou focar de oreion, ce însumează cinci cazuri, la Liceul  Tehnologic nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc.

Ea a precizat că în judeţ se mai află în evoluţie alte patru focare de oreion, din care unul la Colegiul Silvic Bucovina cu 12 cazuri şi la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc cu 12 cazuri, iar în municipiul Fălticeni sunt două focare de oreion, unul la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, ce însumează 21 de cazuri şi altul la Colegiul “Vasile Lovinescu” cu 18 cazuri.

Ea a precizat că în secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava au fost internate doi pacienţi cu suspiciune de meningită urliană, o complicaţie a oreionului, unul în vârstă de 15 ani din Molid, iar altul în vârstă de 21 de ani din Plopeni.

Medicul epidemiolog sucevean a spus că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt în rândul adolescenţilor din clasele a XI a şi a XII a, cărora nu li s-a administrat vaccin ROR, campania de vaccinare fiind introdusă începând cu anul 2006.

Autorităţle sanitare sucevene au luat măsuri specifice în focarele de oreion şi supraveghează, în continuare, situaţia epidemiologică, în unităţile de învăţământ respective fiind efectuat, zilnic, triajul elevilor.


Intră acum și în grupul de