Percheziţii la Suceava într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani. Ţigările erau preluate din Suceava şi vândute în Argeş. În percheziţii folosiţi câini care detectează tutunul

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti  au efectuat, joi, un număr de 34 de percheziţii domiciliare  pe raza judeţelor  Argeş, Suceava, Satu-Mare şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani.

Procurorii arată că începând cu anul 2014 un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gross și en-detail.

perchezitii mascati

Astfel, membrii grupului au  stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava și Satu-Mare fiind  folosite identități false și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților.

Prejudiciul estimat şi provizoriu  produs   bugetului de stat este de aproximativ 2.400.000 lei.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 34 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate  Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu patru câini dresaţi la “detectare tutun”.

loading...