Politia municipiului Suceava s-a mutat in casa noua


Intră acum și în grupul de

Politia municipiului Suceava are de vineri, un nou sediu situat pe strada Universitatii, la festivitatea de inaugurare participând secretarul de stat în MIRA pentru reforma în administratia publica, Liviu Radu, prefectul de Suceava Orest Onofrei, presedintele CJ Gavril Mîrza, seful Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Suceava Mihai Vitcu, primarul Sucevei Ion Lungu, viceprimarul Sucevei Angela Zarojanu, vicepresedintele CJ Eugen Uricec, reprezentanti ai Parchetelor sucevene. În noul sediu vor mai functiona Serviciul Politiei Rutiere Suceava si Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica Suceava.

Festivitatea de inaugurare a început cu un exercitiu demonstrativ de coborâre pe cordeline de pe cladirea Politiei efectuat de o echipa de interventie speciala, dupa care a urmat o slujba de sfintire a sediului de catre un sobor de preoti. Secretarul de stat în MIRA, Liviu Radu a declarat la festivitatea de inaugurare a noului sediu al Politiei municipale Suceava ca MIRA a reusit, împreuna cu autoritatile locale, sa asigure resursele necesare pentru crearea unor spatii corespunzatoare desfasurarii activitatii Politiei municipale Suceava.

Acesta a mai adaugat ca ministerul a depus eforturi sustinute în ultimii trei ani pentru a îmbunatati conditiilor de lucru ale personalului din structurile aflate în subordinea acestei institutii. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat cu acelasi prilej ca o politie performanta, de nivel european, nu se poate realiza fara o infrastructura corespunzatoare si fara dotari si a mai adaugat ca este necesara urgentarea adoptarii proiectului privind Legea politiei locale care ar permite primarului sa îndeplineasca si rolul de coordonator al politiei comunitare, politiei circulatiei si de ordine publica. Sediu al Politiei Municipale Suceava a fost amenajat în fostul sediu administrativ al fostei fabrici de tricotaje Zimbru SA Suceava. Investitia în achizitionarea acestui sediu si modernizarea cladirii a fost de peste zece milioane de lei, a precizat seful IJP Suceava, comisar sef Nicusor Todirut.


Intră acum și în grupul de