Veste bună pentru sucevenii aflaţi în programul naţional de ortopedie şi au nevoie de proteze. Spitalul Judeţean Suceava a primit fonduri suplimentare de la CAS


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat că fondurile alocate pentru protezare au crescut în acest an, astfel încât sumele reale pentru achiziţia de materiale specifice şi proteze se apropie de necesar.

Rambu
Râmbu a spus că fondurile iniţiale pentru achiziţia de materiale specifice şi proteze în vederea intervenţiilor chirurgicale pentru montarea acestor dispozitive medicale, dar şi suplimentările ulterioare au fost alocate de CJAS Suceava prin programul naţional de ortopedie ţinând cont de complexitatea cazurilor rezolvate, de adresabilitate şi solicitări, precum şi de performanţa medicală a echipei din Secţia de Ortopedie .
El a explicat că sunt tratate cu prioritate cazurile acute, iar în cazurile pacienţilor cu afecţiuni cronice sunt situaţii şi perioade în care, din cauza numărului mai mare de solicitări, spitalul nu poate acoperi integral cheltuielile pentru protezare din fondurile alocate prin programul naţional de ortopedie şi atunci fie se completează din veniturile proprii ale spitalului, fie sunt întocmite liste de aşteptare, aceste cazurile fiind rezolvate în funcţie de gravitatea traumelor şi de ordinea programărilor.
Managerul SJU Suceava a precizat că, în prezent, pe lista de aşteptare se află 18 persoane care au nevoie de proteze, dar că, lunar, în funcţie de fondurile alocate şi de costurile acestor dispozitive, sunt rezolvate între 2 şi 8 astfel de cazuri.
“Sperăm ca la anul, datorită istoricului apropiat al protezărilor efectuate în Secţia de Ortopedie, să obţinem fonduri mai mari prin programul naţional de ortopedie”, a mai spus Râmbu.
Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean a declarat pentru NewsBucovina că bugetul alocat iniţial Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pentru derularea Programului Naţional de Ortopedie pentru anul 2015 a fost în valoare de 140.780 de lei.

anda salagean
Sălăgean a spus că acest buget a fost suplimentat la sfârşitul lunii octombrie cu suma de 71.460 de lei, iar în luna noiembrie cu suma de 13.380 de lei.
“Prin urmare, la această dată, bugetul alocat pentru derularea programului de ortopedie la nivelul Spitalului Judeţean Suceava este în valoare totală de 225.620 de lei”, a mai spus Sălăgean.

Intră acum și în grupul de