Tămăduitoarea Irina din Iaşi, arestată la Suceava. A înşelat o tânără cu 4.900 de lei şi o şantaja cerând alţi 2.500 de lei


Intră acum și în grupul de

Tămăduitoarea Irina din Iaşi, de fapt o tânără de 23 de ani care susţinea că poate ghici în cărţi, nu şi-a putut folosi abilităţile pretinse în cazul în care a fost cercetată de poliţiştii suceveni care au depistat-o la Galaţi, iar apoi a fost reţinută, ia Judecătoria Suceava a arestat-o.

vrajitoare

Potivit IPJ Suceava, o femeie de 26 ani din Suceava, a sesizat Poliţiei, în data de 11 noiembrie, că începând din 6 noiembrie a apelat la o „tămăduitoare” care a înşelat-o cu suma de 4900 lei. Totodată, aceasta a ameninţat-o în mod repetat că va comunica informaţii compromiţătoare despre ea, obţinute ca urmare a discuţiilor purtate, dacă nu îi va mai remite şi suma de 2500 lei.

În baza sesizării şi a ordonanţei de delegare a Parchetului, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, identificând pe raza municipiului Galaţi persoana în cauză ca fiind o tânără de 23 ani, din municipiul Iaşi, care a fost localizată, preluată în custodie şi condusă pentru audieri.

 

În urma probatoriului administrat şi audierii tinerei de 23 de ani, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore a acesteia sub pentru  înşelăciune, reţinându-se că începând cu 6 noiembrie, tânăra, cunoscută ca şi „tămăduitoarea Irina” – persoană care ghiceşte în cărţi – i-a solicitat tinerei din Suceava, în trei tranşe, suma de 4900 lei pentru efectuarea unor „incantaţii” şi pentru „protecţie”, urmând ca aceşti bani să-i fie restituiţi după realizarea activităţilor, lucru care nu s-a realizat.

Totodată, începând cu data de 10 noiembrie a ameninţat-o pe suceveancă în mod repetat că dacă nu îi va remite şi suma de 2500 lei, va da în vileag informaţii compromiţătoare din mediul familial, creându-i victimei o stare de temere în acest sens.

 

În acest caz s-a dispus şi punerea sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului a unui autoturism aparţinând inculpatei, în valoare de 7000 Euro, vehicul ce a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.

Ulterior reţinerii, tânăra de 23 ani, din municipiu Iaşi, a fost prezentată Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele inculpatei un mandat de arestare preventivă de 30 zile.

În baza mandatului, cea în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpatei.

În acest dosar s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

 

Poliţiştii suceveni recomandă încă o dată cetăţenilor să dea dovadă de  responsabilitate şi să manifeste reticenţă faţă de asemenea persoane şi practici, care le pot crea prejudicii însemnate.


Intră acum și în grupul de