Acasă Actualitate Tămăduitoarea Irina din Iaşi, arestată la Suceava. A înşelat o tânără cu...

Tămăduitoarea Irina din Iaşi, arestată la Suceava. A înşelat o tânără cu 4.900 de lei şi o şantaja cerând alţi 2.500 de lei


Intră acum și în grupul de

Tămăduitoarea Irina din Iaşi, de fapt o tânără de 23 de ani care susţinea că poate ghici în cărţi, nu şi-a putut folosi abilităţile pretinse în cazul în care a fost cercetată de poliţiştii suceveni care au depistat-o la Galaţi, iar apoi a fost reţinută, ia Judecătoria Suceava a arestat-o.

vrajitoare

Potivit IPJ Suceava, o femeie de 26 ani din Suceava, a sesizat Poliţiei, în data de 11 noiembrie, că începând din 6 noiembrie a apelat la o „tămăduitoare” care a înşelat-o cu suma de 4900 lei. Totodată, aceasta a ameninţat-o în mod repetat că va comunica informaţii compromiţătoare despre ea, obţinute ca urmare a discuţiilor purtate, dacă nu îi va mai remite şi suma de 2500 lei.

În baza sesizării şi a ordonanţei de delegare a Parchetului, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, identificând pe raza municipiului Galaţi persoana în cauză ca fiind o tânără de 23 ani, din municipiul Iaşi, care a fost localizată, preluată în custodie şi condusă pentru audieri.



 

În urma probatoriului administrat şi audierii tinerei de 23 de ani, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore a acesteia sub pentru  înşelăciune, reţinându-se că începând cu 6 noiembrie, tânăra, cunoscută ca şi „tămăduitoarea Irina” – persoană care ghiceşte în cărţi – i-a solicitat tinerei din Suceava, în trei tranşe, suma de 4900 lei pentru efectuarea unor „incantaţii” şi pentru „protecţie”, urmând ca aceşti bani să-i fie restituiţi după realizarea activităţilor, lucru care nu s-a realizat.

Totodată, începând cu data de 10 noiembrie a ameninţat-o pe suceveancă în mod repetat că dacă nu îi va remite şi suma de 2500 lei, va da în vileag informaţii compromiţătoare din mediul familial, creându-i victimei o stare de temere în acest sens.

 

În acest caz s-a dispus şi punerea sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului a unui autoturism aparţinând inculpatei, în valoare de 7000 Euro, vehicul ce a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.

Ulterior reţinerii, tânăra de 23 ani, din municipiu Iaşi, a fost prezentată Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele inculpatei un mandat de arestare preventivă de 30 zile.

În baza mandatului, cea în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpatei.

În acest dosar s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

 

Poliţiştii suceveni recomandă încă o dată cetăţenilor să dea dovadă de  responsabilitate şi să manifeste reticenţă faţă de asemenea persoane şi practici, care le pot crea prejudicii însemnate.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version