(FOTO) Urmărire în trafic la Pojorâta: Contrabandiști reținuți și țigări de peste 140.000 de lei confiscate de polițiști


Intră acum și în grupul de

Două persoane au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava, după ce  polițiștii au descoperit în mașina cu care acestea se deplasau țigări de contrabandă în valoare de peste 140.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al județului Suceava, în noaptea de duminică spre luni,  poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cîmpulung Moldovenesc şi a Secţiei  11 Poliţie Rurală Pojorâta, au procedat  la  oprirea regulamentară în trafic pe DN 17 pe raza comunei Pojorâta, a unui autovehicul, care se deplasa din direcţia Vatra Dornei către Suceava.

”Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, s-a trecut la urmărirea acestuia, iar după o distanţă de circa 1.500 m, s-a reuşit depăşirea  şi blocarea autoturismului în cauză”, arată sursa citată.

Conducătorul autovehiculului a fost identificat ca fiind un tânăr de 21 ani,  iar pe scaunul din dreapta faţă a fost identificat  un alt bărbat  de 29 ani, ambii din comuna  Moldova Suliţa.

În interiorul vehiculului, poliţiştii au descoperit 12 baxuri cu ţigări de provenienţă extracomunitară, iar cu ocazie inventarierii s-a stabilit că aceste conţineau,  în  total de 12.800 pachete ţigarete de contrabandă (256.000 bucăţi ţigarete).

”S-a dispus confiscarea cantității de 12.800 pachete de țigări  în valoare de circa  141.400  lei şi indisponibilizarea autovehiculului în valoare de cca. 4000 Euro.

Faţă de cei doi tineri, s-a emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore, fiind încarceraţi în  arestul  I.P.J. Suceava. Cei doi urmează a fi prezentaţi instanţei competente cu propunere de emitere a mandatului de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de << contrabandă’>>”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Sursa citată mai menționează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 


Intră acum și în grupul de