Elevii din unele zone parcurg si 15 km pentru a ajunge la scoala


Intră acum și în grupul de

În sase localitati din judetul Suceava unde elevii învatau simultan din cauza numarului mic, scolile vor fi comasate cu altele. Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laurenta Hacman a declarat, vineri, într-o conferinta de presa ca, în aceste situatii se afla Scoala din Silistea unde 24 de elevi vor fi transportati la scoala din Dolhasca, la Scoala Vadu Negrilesei unde 20 de elevi vor fi transportati cu microbuzul scolar la Scoala din Stulpicani, la Scoala nr.1 Valeni unde 36 de elevi vor merge la Scoala din Poiana Marului, la Scoala din Holda unde 41 de elevi vor ajunge la Brosteni, la Scoala din Moara Carp unde 42 de elevi vor fi transportati la Scoala Moara Nica, dar si la Scoala din Costâna unde 43 de elevi vor învata la Scoala din Parhauti.

Laurenta a Hacman a mai precizat ca transportul elevilor se va realiza cu microbuze scolare. În judetul Suceava urmeaza a ajunge un numar de 26 de microbuze noi ce vor fi repartizate dupa finalizarea licitatiei organizate de MEd.CT pentru achizitionarea acestora.

În momentul de fata alte 21 de microbuze efectueaza transportul elevilor pe distante de pâna la 16 kilometri. Purtatorul de cuvânt a mentionat ca se înregistreaza situatii în care aceste microbuze realizeaza doua sau chiar trei curse pe zi. Ca exemplu aceasta a dat localitatile Panaci, Boroaia, Scheia, Vadu Moldovei. De asemenea, în zona comunei Moldova Sulita transportul elevilor din catunele Hrobi si Benia se realizeaza pe o distanta de 15 kilometri.


Intră acum și în grupul de