Lungu: ”Am cerut celor de la ISU să facem o simulare la incendiu în Bazar”


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava și a anunțat simulare la incendiu în Bazar.

”Azi, la 10, vom avea prima discutie la ISU pentru a redeschide bazarul. Am facut temele cat am putut si mergem si cu expertiza la foc. S-au verificat hidrantii si firmele care au lucrat pe liniile electrice. Maine, in CL, vom vrea sa angajam zece pompieri care sa stea permanent in bazar in caz de nevoie. S-au inceput lucrurile la gard si sper ca in doua zile sa il terminam.

Au fost mutate chioscurile si am cerut celor de la ISU sa facem o simulare la incendiu. Nu mai vad posibil in acest an sa montam aparatele pentru stropit. E posibil ca unul dintre pereti sa il demontam si apoi sa il montam la primavara dupa ce toate conditiile sunt indeplinite. Mi-as dori ca pana la 1 decembrie sa il redeschidem si zic eu ca sunt conditii sa o facem. Foarte importanta e aceasta permanenta la incendiu in Bazar.

In sfarsit, dupa zece luni, s-a semnat contractul de asfaltare dintre asocierea cu Florconstruct, Conbucovina si Agacon. Valoarea e de 28 milioane de lei si termen de implementare de 24 de luni in 2016 avem 21 de milioane de lei prinse in buget si vrem sa asfaltam 77 de strazi si pe alte 7 sa facem reparatii capitale.

Am raspuns scris catre Centrul Cultural ”Bucovina” si am convenit sa dam suprafata de 509  metri patrati in cadrul centrului pentru Ansamblul ”Ciprian Porumbescu”. Asteptam o confirmare scrisa de la CJ si aud ca vor sa le dam toata cladirea, dar nu se poate inca, timp de trei ani, pentru ca e facuta pe fonduri europene.(Irina Liţu)

 


Intră acum și în grupul de