Percheziții DNA la Primăria Pojorâta și la GAL ”Bucovina de Munte”


Intră acum și în grupul de

Procurorii DNA efectuează, în cursul zilei de miercuri, percheziții domiciliare în zece locații din municipiul București și județele Suceava și Iași. Printre acestea se numără sediul Direcției LEADER din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Biroul din Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 1 Nord-Est Iași, sediul Primăriei Pojorâta și sediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Bucovina de Munte” din judeţul Suceava.

”Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2015.

În cursul zilei de miercuri, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în zece locații situate în municipiul București și județele Suceava și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat al DNA.(Irina Liţu)


Intră acum și în grupul de