Patru transporturi de material lemnos fără documente de proveniență, depistate de polițiști într-o singură zi


Intră acum și în grupul de

Într-o singură zi, polițiștii suceveni au depistat pe drumurile județului patru transporturi de material lemnos fără documente de proveniență.

lemne

Poliția Județeană a informat că în cursul zilei de marți, 24 noiembrie, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie din Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Hânțești o autoutilitară condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 3,94 metri cubi cherestea răşinoase. Astfel, șoferul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 1.500 lei a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Tot marți, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că pe DN 17A circulă o autoutilitară care transportă material lemnos fără documente legale.

Imediat, polițiștii din Marginea s-au deplasat și au oprit pe raza comunei Sucevița o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 ani, din comuna Poieni Solca.

Și de această dată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 2,5 metri steri lemn de foc. Șoferul s-a ales cu o amendă, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot polițiștii din Marginea au găsit abandonat, pe un drum comunal, un autocamion încărcat cu material lemnos.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat un tânăr de 26 de ani, din comuna Sucevița, care a declarat faptul că, atât autocamionul, cât și materialul lemnos îi aparțin, precum și faptul că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos.

Tânărul a fost amendat conform legislației în vigoare, iar materialul lemnos în cantitate de 16,51 metri cubi de lemn de lucru din specia molid a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Un alt transport de lemn de foc de esență fag fără documente a fost descoperit la Păltinoasa, polițiștii amendându-l pe un bărbat de 28 de ani, din comuna Moara cu 2.000 lei. Acesta transporta într-o autoutilitară 11,90 metri steri de lemn.

Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de