Focare de trichineloză la porc mistreţ în zonele Brodina şi Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Două focare de trichineloză la porc mistreţ au fost înregistrate în zonele Brodina şi Vatra Dornei, în ultimele zece zile, boala fiind confirmată în urma examenului de laborator efectuat pe probele prelevate de la animalele care fuseseră împuşcate pe fondurile de vânătoare.

Leon Postolache (7)

 

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar, Laurenţiu Leon Postolache, a declarat, miercuri, că potrivit procedurilor, efectuarea examenului trichineloscopic în cazul porcilor mistreţi vânaţi se realizează la Laboratorul Sanitar Veterinar Judeţean al instituţiei.

El a spus că cele două focare de trichineloză au fost declarate în urma confirmării bolii prin examenul de laborator efectuat pe probele prelevate de la animalele respective.

 

Postolache a precizat că s-a dispus incinerarea carcaselor de mistreţ şi că nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire la om întrucât carnea acestor animale nu a fost pusă în consum.

mistreti

Medicul veterinar sucevean a explicat că trichineloza este o boală parazitară produsă de trichinella, în cazul porcilor mistreţi infestarea producându-se în urma consumului de şoareci sau şobolani purtători ai parazitului sau de resturi de cadavre ale acestor rozătoare. (L.B.)


Intră acum și în grupul de