Eroul sucevean Ion Grosaru primit cu toate onorurile la Suceava


Intră acum și în grupul de

Corpul neînsufletit al militarului român ucis în urma cu trei zile într-o misiune pe care o desfasura în Irak a fost adus ieri în România. Avionul în care se afla corpul suceveanului Ion Dumitru Grosaru, eroul român ce si-a gasit sfârsitul într-o misiune militara a aterizat pe Aeroportul Salcea la ora 17 si 3 minute. Pe aeroport se aflau la acel moment reprezentanti ai familiei tânarului erou, ministrul apararii nationale, Teodor Melescanu, prefectul Sucevei, Orest Onofrei, presedintele Consiliului Judetean, Gavril Mîrza, primarul municipiului resedinta de judet, Ion Lungu precum si o serie de oficailitati locale.

   Garda de onoare a Brigadei 15 Mecanizate din Iasi a prezentat onorul. Este vorba despre asa numitii „Lupi negri” care au fost la rândul lor în misiune în Afganistan.

    Un sobor de preoti, avându-l în frunte pe IPS Pimen a oficiat o slujba.

    Ion Dumitru Grosaru s-a nascut în localitatea suceveana Paiseni, comuna Cornu Luncii si se afla de o luna de zile în Irak, în misiune. Caporalul Grosaru Ioan a fost înaintat post mortem, de catre ministrul Apararii, la gradul de sublocotenent.


Intră acum și în grupul de