Polițiștii suceveni atenționează șoferii să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu anvelope de iarnă

Poliția Suceava a avertizat, joi dimineața, că există posibilitatea apariției poleiului pe șoselele județului și de aceea recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

drum, iarna, zapada, ninsoare, trafic (3)

De asemenea, polițiștii au semnalat faptul că șoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Poliția mai recomandă șoferilor să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice și să conducă cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

„Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să efectueze manevra de depăşire doar dacă sunt siguri că aceasta se poate face fără pericol. De asemenea, le recomandăm şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri pentru a se face vizibili în trafic. Totodată, se va proceda la verificarea sistemelor tehnice care asigură vizibilitatea (ştergătoare, lichid de parbriz etc.)”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

În ceea ce privește pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, aceștia trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă şi polei sunt mai greu vizibili în trafic şi se expun riscului de accident rutier.

„Pietonilor le recomandăm să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurarea şi prin locurile special amenajate. Conducătorii de atelaje hipo vor dota în mod obligatoriu vehiculele cu materiale reflectorizante şi vor circula doar pe segmentele de drum pe care acest lucru este permis”, a menționat sursa citată.(Mihaela Tcaciuc)