Meteorologii anunță în continuare ploi abundente, ninsori și polei! Suceava intră din nou sub Cod Galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineață o nouă atenționare Cod Galben de vreme severă, care cuprinde 34 de județe din țară, printre care și Suceava, iar potrivit meteorologilor, atenționarea intră în vigoare vineri, la ora 18 și este valabilă până sâmbătă, la ora 12, fenomenele vizate fiind ploi însemnate cantitativ, ninsori, depunerea unui strat consistent de zăpadă. și polei.

În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

cod galben

Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55…65 km/h.

ANM mai menționează că în după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. (Irina Lițu)