Handbal – Rezultat promitator Germania – Romania 31-28 (16-16)


Intră acum și în grupul de

Primul meci al tricolorilor, cu Aihan Omer si Petru Ghervan antrenori, a aratat ca România poate emite pretentii pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2009. Cu o noua banca tehnica formata din Aihan Omer, antrenor principal, si Petru Ghervan, antrenor secund, nationala de handbal masculin a României a pierdut meciul amical disputat în Germania, la Wetzlar, în fata campioanei mondiale en-titre cu scorul de 31-28 (16-16). Tricolorii, în rândul carora s-au aflat si doi suceveni, Mihai Rohozneanu si Gheorghe Irimescu, ambii componenti ai formatiei UCM Resita, au evoluat cu mult curaj, nefiind intimidati de numele adversarilor, printre care s-au numarat si 8 campioni mondiali în 2007. Meciul a fost unul echilibrat, niciuna dintre echipe nereusind sa se desprinda decisiv. În prima repriza, singurul avantaj de doua goluri l-au avut nemtii, 9-7. România a revenit imediat printr-o aeriana reusita de tandemul Iacob-Buricea.

Pâna la pauza, tricolorii au reusit si alte faze spectaculoase, executând schemele dictate de coordonatorul Mihai Rohozneanu, exersate îndelung la antrenamente. Astfel, la cabine s-a intrat la egalitate, 16-16, dupa ce Germania a egalat în ultima secunda. Repriza a doua a fost la fel de echilibrata. Românii au început foarte bine, au condus chiar la doua goluri, 19-21, dar nemtii, impulsionati de cei 5000 de spectatori au egalat apoi la 22 si, profitând de o superioritate numerica, s-au distantat la doua goluri, 25-23. În minutul 50, avantajul campionilor mondiali era unul fragil, scorul fiind 27-26.

Apoi însa, din cauza unei duble eliminari în tabara noastra, Germania s-a desprins decisiv pentru câstigarea meciului, 29-26 în minutul 55, diferenta de trei goluri pastrându-se pâna la sfârsitul meciului. Scor final, Germania – România, 31-28. A fost un test foarte util pentru nationala noastra, care, desi lipsita de aportul jucatorilor care evolueaza în strainatate, au facut fata cu brio campioanei mondiale. De asemenea, în ciuda înfrângerii, a fost un debut fericit si pentru antrenorul formatiei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan în postura de secund al lui Aihan Omer. Au evoluat formatiile: Germania: Fritz, Lichtlein, Gensheimer 3 goluri, Roggisch, Allendorf 2, Hermann 1, Strobel 1, Preiss 2, Velyky 2, Glandorf 2, Oprea 3, Klimovets 3, Kraus 5(2), Kehrman 6(1), Sprenger 1. România: Stanescu, Laufceac, Iacob 1, Fenici, Voina 1, Buricea 2, Filip, Rosca, Stavrositu 5(1), Sania 6, Toma 4(2), Savenco 1, Georgescu 1, Rohozneanu 4, Irimescu 3.


Intră acum și în grupul de