Acasă Actualitate Handbal – Rezultat promitator Germania – Romania 31-28 (16-16)

Handbal – Rezultat promitator Germania – Romania 31-28 (16-16)


Intră acum și în grupul de

Primul meci al tricolorilor, cu Aihan Omer si Petru Ghervan antrenori, a aratat ca România poate emite pretentii pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2009. Cu o noua banca tehnica formata din Aihan Omer, antrenor principal, si Petru Ghervan, antrenor secund, nationala de handbal masculin a României a pierdut meciul amical disputat în Germania, la Wetzlar, în fata campioanei mondiale en-titre cu scorul de 31-28 (16-16). Tricolorii, în rândul carora s-au aflat si doi suceveni, Mihai Rohozneanu si Gheorghe Irimescu, ambii componenti ai formatiei UCM Resita, au evoluat cu mult curaj, nefiind intimidati de numele adversarilor, printre care s-au numarat si 8 campioni mondiali în 2007. Meciul a fost unul echilibrat, niciuna dintre echipe nereusind sa se desprinda decisiv. În prima repriza, singurul avantaj de doua goluri l-au avut nemtii, 9-7. România a revenit imediat printr-o aeriana reusita de tandemul Iacob-Buricea.

Pâna la pauza, tricolorii au reusit si alte faze spectaculoase, executând schemele dictate de coordonatorul Mihai Rohozneanu, exersate îndelung la antrenamente. Astfel, la cabine s-a intrat la egalitate, 16-16, dupa ce Germania a egalat în ultima secunda. Repriza a doua a fost la fel de echilibrata. Românii au început foarte bine, au condus chiar la doua goluri, 19-21, dar nemtii, impulsionati de cei 5000 de spectatori au egalat apoi la 22 si, profitând de o superioritate numerica, s-au distantat la doua goluri, 25-23. În minutul 50, avantajul campionilor mondiali era unul fragil, scorul fiind 27-26.



Apoi însa, din cauza unei duble eliminari în tabara noastra, Germania s-a desprins decisiv pentru câstigarea meciului, 29-26 în minutul 55, diferenta de trei goluri pastrându-se pâna la sfârsitul meciului. Scor final, Germania – România, 31-28. A fost un test foarte util pentru nationala noastra, care, desi lipsita de aportul jucatorilor care evolueaza în strainatate, au facut fata cu brio campioanei mondiale. De asemenea, în ciuda înfrângerii, a fost un debut fericit si pentru antrenorul formatiei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan în postura de secund al lui Aihan Omer. Au evoluat formatiile: Germania: Fritz, Lichtlein, Gensheimer 3 goluri, Roggisch, Allendorf 2, Hermann 1, Strobel 1, Preiss 2, Velyky 2, Glandorf 2, Oprea 3, Klimovets 3, Kraus 5(2), Kehrman 6(1), Sprenger 1. România: Stanescu, Laufceac, Iacob 1, Fenici, Voina 1, Buricea 2, Filip, Rosca, Stavrositu 5(1), Sania 6, Toma 4(2), Savenco 1, Georgescu 1, Rohozneanu 4, Irimescu 3.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version